La passarel•la que connecta Viladecans amb el sector de Ca n'Alemany enceta la fase final

Societat.

El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament i l’INCASÒL, està realitzant la construcció de la nova passarel•la de connexió entre el carrer Llobatona i el sector de Ca n’Alemany.
El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament i l’INCASÒL, està realitzant la construcció de la nova passarel•la de connexió entre el carrer Llobatona i el sector de Ca n’Alemany.

La matinada de dimecres una grua de gran tonatge ha aixecat el tercer i quart tram, ja acoblats entre ells, del que serà la passarel.la per a vianants i ciclistes.

Els treballs, que han comptat amb l’autorització de l’empresa pública ADIF, s’han executat en horari nocturn, per tal de no afectar les línies de tren i realitzar les tasques d’assentament i col•locació dels trams sobre els pilars de formigó.

Les feines tenen un component molt important de precisió, ja que els dos nous trams s’han acoblat als ja instal•lats fa unes setmanes. Cap a les 4 de la matinada, tal i com estava previst, han finalitzat els treballs amb èxit i s’ha recuperat l’activitat de les vies del ferrocarril.

L’obra permetrà connectar els vianants i els ciclistes entre la nova zona urbanitzada de Ca n’Alemany i la ciutat consolidada a l’altre costat de les vies de la línia del tren.

L’actuació s’ha adjudicat a l’empresa constructora COPCISA, per un import de 757.666,76 euros, mentre que la Direcció de les obres s’ha adjudicat a l’empresa SBS Simon Blanco, SLP.

L’autor del projecte és l’enginyer Manuel Raventós qui proposa una passarel•la seguint un traçat serpentínic que serà molt agradable a l’usuari pel canvi constant del seu punt de vista sobre l’entorn.

Á més, amb aquesta disposició, el camí passa suspès per damunt del parc, aconseguint una total integració amb l’espai. Tanmateix, el disseny de tota l’actuació compleix amb la normativa d’accessibilitat.

Ca n’Alemany s’ha consolidat com el nou centre econòmic de la zona sud de l’àrea metropolitana de Barcelona. En menys de quatre anys ha captat la instal•lació d’empreses multinacionals que invertiran més de 240 milions d’euros i generaran uns 1.500 llocs de treball.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article