Segons un informe de la Generalitat millora la qualitat de l’ aire al Baix Llobregat

Salut.

L’ estació de Sant Andreu de la Barca va captar mesures inferiors el 2018 de diòxid de nitrogen respecte al 2016.
L’ estació de Sant Andreu de la Barca va captar mesures inferiors el 2018 de diòxid de nitrogen respecte al 2016.

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha celebrat aquest dimarts a Brussel•les (Bèlgica) la tendència positiva respecte de les concentracions de diòxid de nitrogen (NO2) observada en el darrer exercici a la conurbació de Barcelona.

En una conferència amb el grup de persones expertes en qualitat de l’aire de la Comissió Europea, Rius ha explicat que els resultats del 2018 mostren una millora de la qualitat de l’aire pel que fa a l’NO2, ja que només dues estacions de trànsit intens de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) han superat el límit de la mitjana anual.

En comparació als de l’any anterior, cinc estacions havien superat els nivells que permet Europa, mentre que el 2010 eren 17 les que els superaven.

Les estacions que han excedit el valor límit anual permès de NO2 –situat en 40 µg/m3 (micrograms per metre cúbic)– el 2018 han estat les de Barcelona Eixample i Barcelona Gràcia-Sant Gervasi.

A diferència del 2017, l’any passat no es va superar aquest límit en cap de les situades a la zona de qualitat de l’aire (ZQA) 2, que comprèn municipis del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat. Per tant, un 93% de les estacions de les zones 1 i 2 –28 de les 30 estacions– compleixen el valor límit anual.

Per zones, la ZQA1 té un 88% de les estacions que compleixen (15 de 17) i la ZQA2, un 100% (12 de 12). A més, en aquesta última, els nivells detectats són, en general, més baixos.

Pel que fa als valors límit horaris d’NO2 –les mitjanes horàries no poden superar més de 18 vegades els 200 µg/m3–, durant el 2018 s’ha complert l’objectiu a tot el territori. A diferència d’anys anteriors, no s’ha registrat cap valor horari més enllà dels 200µg/m3, mentre que el 2017 ho va fer en vuit ocasions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article