La Diputació ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Climent el projecte de restauració de les pintures murals de l'església parroquial

Cultura.

L'església de Sant Climent té els seus orígens al segle X, va ser reformada a mitjans segle XI en època romànica i reconstruïda totalment al segle XVIII.
L'església de Sant Climent té els seus orígens al segle X, va ser reformada a mitjans segle XI en època romànica i reconstruïda totalment al segle XVIII.

De l'estudi, realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), es dedueix que es pot restaurar el mural sense que sigui necessari intervenir immediatament en la resta de la construcció, ja que el seu principal problema és la incompatibilitat de la pintura acrílica amb un suport esmaltat, així com una climatització inadequada, fets que caldrà resoldre en la seva restauració.

El treball també determina que a curt termini caldrà abordar l'eliminació o substitució dels aplacats interiors, la reparació del campanar, la reconducció dels desguassos i baixants, la creació d'un canal de drenatge, la restauració i manteniment de les façanes i la millora de l'aïllament de les cobertes.

Donada la manca de protecció de l'edifici també es creu convenient la incoació de catalogació monumental i la difusió amb participació ciutadana per mantenir la vinculació del monument amb la vila i poder seguir servint d'atractiu cultural i social.

Arquitectònicament, l'església parroquial de Sant Climent de Llobregat, de dimensions notables, és d'una sola nau amb planta basilical de 25 metres de llarg, quasi set metres d'amplada i nou metres d'alçada.

L'absis central del presbiteri, decorat amb una pintura mural de gran format presenta nombrosos despreniments de material que han motivat la realització d'aquest estudi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article