El Prat i l’ Hospitalet entre els 25 municipis que tenen consells d’ FP una eina per potenciar la Formació Professional

Societat.

A través de la Guia de suport a la creació i dinamització dels consells territorials d’FP es vol orientar sobre les funcions i composició d’aquests consells i també impulsar-ne la creació de nous arreu de Catalunya.
A través de la Guia de suport a la creació i dinamització dels consells territorials d’FP es vol orientar sobre les funcions i composició d’aquests consells i també impulsar-ne la creació de nous arreu de Catalunya.

El president del Consell Català de Formació Professional (CCFP), Fabian Mohedano, ha donat a conèixer aquest la Guia de suport a la creació i dinamització dels consells territorials d’FP, que ha posat a disposició del món local.

Ho ha fet en el marc de la Jornada “El món local: motor de la formació professional”, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat amb la participació d’una seixantena de professionals d’arreu del territori, on hi han intervingut els consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i d’Educació, Josep Bargalló. Chakir el Homrani, que ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada, ha manifestat quela millor política social preventiva és el treball de qualitat.

“Tot i que a Catalunya no tenim la capacitat de canviar la legislació laboral, que ens ajudaria a aconseguir un mercat menys precari i de més qualitat, sí que tenim la possibilitat de treballar amb una eina tan poderosa com és la formació professional", ha afirmat el conseller.

El Homrani també ha insistit que s’ha de trencar la dicotomia entre la FP Inicial i la formació per l’ocupació i apostar per un sistema integrat.

“Per això la creació de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya és una eina clau que ens ajudarà a afrontar els reptes de la FP", ha dit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies.

El Homrani també ha destacat que apropar les polítiques de Formació Professional al territori amb la creació de més Consells Territorials de la FP i la implicació del món local en les polítiques d’FP és essencial per a la capilaritat a tot el país.

“Quan més properes siguin les polítiques de Formació Professional –ha dit Chakir el Homrani– millor s’adequarà l’oferta formativa a les demandes del mercat laboral més propera, fent de la FP una veritable eina d’ocupabilitat i de millora del teixit productiu al territori”.

Josep Bargalló, que ha dut a terme la cloenda, ha assegurat que “el Govern està absolutament implicat amb l’aplicació de la Llei de l’FP” i que “treballem conjuntament amb tots els departaments que hi tenim competències”.

En aquest sentit, ha remarcat que el Departament té la necessitat, com a autoritat educativa, d’actuar amb la corresponsabilitat del món local, incloent les empreses: “Volem construir un projecte educatiu de país a partir dels projectes de ciutat i comunitaris”.

“Sabem, pel que fa a l’assumpció de les polítiques, que el lideratge dels municipis és dels ajuntaments, per això els acompanyarem”, ha destacat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article