L’ Hospital Sant Joan de Deu de Martorell farà una ampliació per millorar el servei

Salut.

L'actuació, que es portarà a terme en el 90% de l'Hospital, permetrà augmentar la superfície total en un 25%, incrementar la capacitat resolutiva i aconseguir millores en el confort dels pacients, familiars i professionals.
L'actuació, que es portarà a terme en el 90% de l'Hospital, permetrà augmentar la superfície total en un 25%, incrementar la capacitat resolutiva i aconseguir millores en el confort dels pacients, familiars i professionals.

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que compta amb més de 850 anys d'història, dona servei a una població de referència d'uns 160.000 habitants.

És una fundació de titularitat privada que forma part del SISCAT (Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública) del Servei Català de la Salut i que proporciona cobertura assistencial a la comarques del Baix Llobregat Nord (Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes), Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d'Hortons), Anoia (Masquefa, El Bruc) i Vallès Occidental (Urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca pertanyents al municipi de Castellbisbal).

Aquesta millora s'ha presentat al Molí Fariner de Martorell, el projecte d'ampliació i remodelació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM).

Hi han intervingut el president de la FHSJDM i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, l'alcalde de Sant Andreu de la Barca i membre del Consell de Direcció del CatSalut, Enric Llorca i el director-gerent de l´Hospital, el Dr. Manuel Álvarez.

La FHSJDM comença una nova etapa amb l'ampliació i reforma de les instal•lacions i equipaments. La finalitat és donar als usuaris i familiars de les seves poblacions de referència una adequada cobertura de les necessitats sanitàries i oferir unes millors condicions de treball als professionals de l'entitat.

Entre les millores que s'aconseguiran, cal destacar que el servei d'urgències tindrà 49 boxs més, que representa un augment del 63% respecte els que té ara; també hi haurà un 15% més d'habitacions, que sumaran un total de 149.

Pel que fa a l'àrea ambulatòria, hi haurà un increment del 75% de punts d'atenció que dotarà el centre amb un total de 56 punts més, inclosos els hospitals de dia. I quant a l'àrea quirúrgica, es disposarà d'un quiròfan més i una nova sala de dilatació.

El projecte preveu canvis importants en la infraestructura del centre, així com la construcció d'un nou edifici. Es durà a terme en 3 fases: la fase 0, en què s'actuarà sobre l'àrea ambulatòria i vestidors del personal; la fase 1, en què es treballarà l'ampliació de l'àrea d'urgències, la quirúrgica i la de farmàcia; i la fase 2, que se centrarà en el nou edifici ambulatori, hospitalització i serveis de suport.

Les obres han començat aquest mes de març i el temps d'execució de totes les fases serà de 8 anys, mentre durin les obres, es mantindrà l'activitat del centre, minimitzant les afectacions per als usuaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article