PIMEC Baix Llobregat l’Hospitalet vol implantar l’ economia circular en el territori

Economia.

La Comissió Executiva de la delegació analitza aquest model econòmic i la seva implantació a la les pimes del territori.
La Comissió Executiva de la delegació analitza aquest model econòmic i la seva implantació a la les pimes del territori.

La patronal ha posat el focus sobre l’economia circular amb l’objectiu de sensibilitzar el teixit empresarial del territori sobre la importància d’aquest model econòmic.

La Comissió Executiva de la delegació s’ha reunit amb el director del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de PIMEC, Joan Barfull, per tal de posar en comú tota la feina que l’entitat està fent en aquesta matèria, que es basa en el principi de tancar el cicle de vida dels productes, els serveis, els materials, l’aigua i l’energia.

Barfull ha presentat l’informe ‘L’economia circular a través de tres exemples d’empresa’, elaborat per l’Observatori de PIMEC, que analitza tres casos d’èxit de pimes catalanes amb activitats i projectes propis d’economia circular.

A més, també ha explicat en què consisteix l’Observatori d’Economia Circular de la Generalitat, una iniciativa de la qual PIMEC en forma part que vol esdevenir un node de referència a Catalunya en matèria d’economia circular per donar visibilitat als esforços que s’estan duent a terme des de diferents nivells.

L’entitat, a partir de la Fundació PIMEC, també promou els 17 objectius de desenvolupament sostenible ODS creats per Nacions Unides, coneguts com Agenda 2030, amb la voluntat d’aconseguir un desenvolupament sostenible per al planeta, a través del creixement econòmic, la inclusió social i la protecció del medi ambient.

PIMEC, com a organització més representativa de les pimes a Catalunya treballa per sensibilitzar, acompanyar i promoure l’economia circular a les empreses del Vallès Oriental a través dels seus diferents programes i projectes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article