CCOO impulsa una jornada per potenciar la mobilitat amb transport públic al polígons industrials

Economia.

La sala d’actes de CCOO a Cornellà va acollir una jornada per tractar la problemàtica de la mobilitat i els desplaçaments als centres de treball.
La sala d’actes de CCOO a Cornellà va acollir una jornada per tractar la problemàtica de la mobilitat i els desplaçaments als centres de treball.

L’acte es va iniciar amb una taula rodona que va portar el títol “Els plans de desplaçament a les empreses, una eina i oportunitat de millora de les condicions de treball”, amb la participació del president de Pimec del Baix Llobregat i l’Hospitalet, Joan Soler; el cap del Servei de Mobilitat de l’ATM, Xavier Sanyer; Manel Ferri de l’oficina Canvi climàtic i sostenibilitat de la Diputació de Barcelona; el conseller comarcal de Mobilitat del Baix Llobregat, Xavier Amate i Laura Diéguez de la secretaria de Política Sectorial i Sostenibilitat de CCOO de Catalunya, es va tractar de forma concreta l’accés als polígons industrials i els desplaçaments als centres de treball, fent una valoració sobre infraestructures, transport públic, plans de desplaçaments a empreses, mobilitat en clau de gènere, propostes i alternatives.

A continuació es va fer un treball de taller en grups i una posada en comú de les conclusions i les propostes dels delegats i delegades que van participar a la jornada.

Algunes idees que van sortir són, la creació de Taules de Mobilitat, com a espai de diàleg entre totes les parts per avançar en solucions als problemes de mobilitat, superant l’aplicació de mesures unilaterals i sense una visió integral.

La millora de la xarxa d’autobusos, sobretot en hores punta laborals, amb més coordinació amb el servei ferroviari i disposant de Bus-VAO i la reserva de places d’aparcament per a persones amb problemes de mobilitat personal.

Cotxes compartits i primar els més eficients, la dotació d’infraestructures adients per a l’ús de la bicicleta i pels desplaçaments a peu (algunes amb fortes mancances de seguretat), i l'estudi de la implantació de busos de polígon, operatius i de qualitat, que permeti reduir la necessitat d’utilitzar el vehicle particular.

A la cloenda, Josep M. Romero secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, va dir que “hem de superar una certa inacció actual, exigim impulsar treballs en relació amb la mobilitat als PAE i ZAE del Baix Llobregat”.

Romero també exposar com a prioritari “concretar polítiques que transformin el nostre model industrial, que modernitzin els polígons i espais industrials de la comarca, un model de mobilitat més segur i sostenible que doni compliment a les actuals necessitats legals, socials i ambientals dels municipis i per extensió del conjunt del Baix Llobregat.

I continuava, "Hem de tenir en compte el procés d’expansió, que es positiu, però que també incrementa els riscos laborals, els temps de viatge i les despeses que han de patir les persones treballadores”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article