ERC Viladecans vol que la localitat es transformi en “ciutat lliure de plàstic”

Política.

El grup municipal d'ERC a Viladecans promou una declaració institucional al Ple de març per proclamar la ciutat lliure de plàstic.
El grup municipal d'ERC a Viladecans promou una declaració institucional al Ple de març per proclamar la ciutat lliure de plàstic.

Els republicans declaren que Viladecans, segons l’anuari estadístic de l’Ajuntament, durant l'any 2013 (l’any disponible més actual) es van recollir un total de 835,64 tones d’envasos procedents del contenidor groc (gairebé un 70% més que l’any 2005).

No obstant, una part significativa dels residus de plàstics generats encara no es recicla o, directament, és abocada indiscriminadament al medi ambient.

L'objectiu de la declaració és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de gestionar bé aquest tipus de residu per minimitzar i evitar el seu impacte sobre l'entorn.

També persegueix que l'Ajuntament practiqui amb l'exemple amb un ús responsable i limitat dels plàstics, especialment amb els d'un sol ús, per tal de generar dinàmiques transformadores i canvis d'hàbits entre la població.

La proposta de declaració d’ERC també advoca per introduir criteris ambientals relacionats amb la reducció dels plàstics en la contractació pública de l’Ajuntament; dissenyar accions per a la reducció d'envasos d’un sol ús procedents d’establiments comercials, com bosses, embolcalls o safates de porexpan; i sensibilitzar la clientela de comerços i mercats municipals perquè s’acostumi a dur bosses sostenibles des de casa o recuperi l’ús del carret, les carmanyoles o les oueres a l’hora d’anar a comprar.

La declaració també insta l’Ajuntament a lliurar ampolles de vidre reutilitzables als empleats públics que així ho sol•licitin per substituir les ampolles de plàstic d’un sol ús i a adquirir vaixelles (plats, gots i coberts) de material compostable i reutilitzables de cara als actes i esdeveniments organitzats per l’Ajuntament o en aquells on col•labori.

També aposta per dissenyar accions per a una Fira de Sant Isidre, unes festes de barri i unes festes majors sense plàstics d’un sol ús en les activitats de bar, dinamització cultural i oci, amb l’adquisició de vaixella compostable i el repartiment de gots reutilitzables.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article