Junts pel Prat assegura que “hem lluitat fins al final per evitar l’ enderrocament del Teatre L’Artesà”

Política.

L’ enderrocament del Teatre ha sigut objecte de polèmica durant molts anys.
L’ enderrocament del Teatre ha sigut objecte de polèmica durant molts anys.

Aquest dijous l’ajuntament del Prat de Llobregat inaugurarà un nou edifici on fins ara s’alçava el teatre modernista del Centre Artesà, popularment conegut com l’Artesà.

La voluntat del govern municipal d’enderrocar aquest edifici històric va provocar un gran nombre de mostres de rebuig, essent-ne l’última una demanda interposada per Gerard Valverde, candidat a l’alcaldia del Prat de Llobregat per la formació Junts pel Prat.

Aquesta demanda, on denunciava el consistori pratenc per dèficits segons la legislació urbanística i dèficits de caràcter sectorial en incomplir aspectes de caràcter patrimonial en l’execució del Teatre l’Artesà, s’ha resolt fa poques setmanes.

El Centre Artesà, que enguany faria 100 anys de la seva construcció seguint el disseny de l’arqutecte Antoni Pascual i Carretero, fou l’edifici modernista més emblemàtic del Prat de Llobregat fins a la seva demolició l'octubre de 2017.

La demanda, interposada ara fa dos anys i costejada per Valverde a títol personal, va ser registrada abans de l’inici de les obres de construcció del nou teatre on fins ara s’hi trobava l’històric edifici pratenc.

Aquesta demanda es féu, segons Valverde, amb l’objectiu d’aturar l’enderroc un cop esgotades totes les vies possibles de mobilització política i social i davant la negativa al diàleg per part de l’equip de govern municipal.

Preguntat ara per la sentència sobre el cas, Valverde ha declarat que «malgrat no haver aconseguit aturar un atemptat més contra el patrimoni pratenc», se sent «tranquil per haver lluitat fins al final amb totes les eines al meu abast per intentar aturar l’enderroc de l’històric edifici modernista».

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article