ERC l’Hospitalet denuncia que el govern del PSC posa entrebancs als republicans per fer actes mentre permet els de VOX

Política.

Arxiu: El portaveu republicà Antoni Garcia fent un acte al carrer.
Arxiu: El portaveu republicà Antoni Garcia fent un acte al carrer.

Segons els republicans, “el govern municipal del PSC fa temps que posa tota mena de dificultats per la celebració d’actes polítics d'Esquerra Republicana, interposant traves administratives i arbitràries de tot tipus. Aquest mes de març ha impedit la celebració de dos actes, un al Museu d’Història de la ciutat, l’altre al parc de la Remunta, i un tercer, que el partit s’ha vist obligat a modificar els horaris, al Centre Cultural Santa Eulàlia per la impossibilitat d’obertura d’aquest tota la jornada per falta de personal.”

Asseguren que, “es dóna la circumstància que l’acte que havia de servir per presentar la llista municipal republicana previst per al 30 de març al Museu de l’Hospitalet, i que va ser denegat per ‘falta de personal’, posteriorment s’hi ha programat un altre acte al mateix lloc i el mateix dia, per part del govern municipal.”

I continuen, “el dia 31 de març, també s’ha impedit a Esquerra Republicana celebrar un acte en un parc públic. El govern del PSC ha impedit que ERC disposés d'un punt de llum, pagant taxes i el cost que correspongués, per un acte i un dinar popular en el parc de la Remunta. Aquesta vegada la negació es basa en què, per normativa i segons argumenta l'equip municipal, no es pot cedir a entitats polítiques; però quan des d'Esquerra Republicana s'ha demanat aquesta normativa, per escrit li han respost que no existeix tal normativa. En aquest espai, s’hi celebren tota mena d’actes i dinars populars d’entitats sense cap mena de problema, i Esquerra Republicana hi volia celebrar el seu III Memorial Justa Goicoechea, que finalment s’ha traslladat al Casino del Centre.”

Des d’ ERC relaten que, “és una problemàtica que ve de lluny. Esquerra Republicana ja va tenir problemes fa mesos, per un acte amb Gabriel Rufián a La Florida. L’Ajuntament va denegar de nou el permís als republicans per celebrar un acte al Centre Municipal Ana Díaz Rico i a la plaça dels Blocs de la Florida. Aquell acte es va haver de realitzar finalment a la biblioteca de La Florida, instal•lació que no depèn de l’Ajuntament.”

Esquerra Republicana manifesta que, “habitualment no tenen cap mena de facilitat per a disposar d’espais en les instal•lacions municipals i espais públics. Des del partit lamenten que sper part de l'Ajuntament sempre s'hi posen dificultats, ja sigui amb l’excusa de falta de personal o amb qualsevol altra basada amb alguna normativa que no existeix, quan des d'Esquerra Republicana sempre han respectat l’ús dels espais i pagat les taxes corresponents per a l’ús d’aquests i els complements per ús de fora d’hores d’obertura habitual, quan s’ha requerit, tal i com marca la normativa.”

El cap de llista d’Esquerra Republicana, Antoni Garcia, ha lamentat que l’alcaldessa de l’Hospitalet “gestioni les instal•lacions municipals i els espais públics com si fossin de la seva propietat”.

En aquest sentit, Garcia ha expressat que, “amb Núria Marin, en aquesta ciutat és més fàcil que VOX utilitzi una instal•lació municipal per a fer una paella, que no pas fer un acte d’Esquerra Republicana” i ha afegit que “les instal•lacions municipals i els espais públics de l’Hospitalet són de tothom: el govern del PSC no hauria de discriminar a cap entitat, partit o sindicat per poder realitzar les seves activitats”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article