Èxit rotund de la I Legislatura d’Economia Social i Solidària impulsada des de Sant Climent

Societat.

Un centenar de veïnes i veïns es van aplegar a la Sala de Plens de l'Ajuntament per conèixer els resultats de la I Legislatura d'Economia Social i Solidària.
Un centenar de veïnes i veïns es van aplegar a la Sala de Plens de l'Ajuntament per conèixer els resultats de la I Legislatura d'Economia Social i Solidària.

Aquest procés participatiu, iniciat l’any 2015, amb la creació de grups de participació veïnal, té entre els seus principals objectius crear ocupació local i generar benestar social al municipi.

Durant la presentació es van posar de rellevància necessitats socials com són: atenció social a les persones, l’ocupació local i les necessitats d'habitatge al municipi, entre d’altres, i com des de la mateixa comunitat es pot donar resposta fent servir els propis recursos del territori i les capacitats i habilitats de les persones que s’enrolin en el projecte.

Durant aquests anys de procés s’han implicat diferents administracions supramunicipals com l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona que han donat suport tant tècnic com econòmic a aquest projecte.

Els impulsors veïnals han participat i donat difusió del projecte local en espais de sensibilització com: Economia del Bé Comú a Barcelona (juliol del 2016), al II Congrés d’Economia Social i Solidària a Bilbao (novembre del 2016), a la Jornada Internacional de Banca amb valors (novembre del 2017), a la Jornada Comarcal “Projecte singular” (setembre del 2018) i a la I i II Jornada per una economia circular i competitiva (Gavà 2018 i 2019).

Com a resultat d’aquest procés participatiu s’ha arribat a la conclusió que podem crear ocupació local per la via de la cobertura de les necessitats socials que té el municipi de Sant Climent de Llobregat, mitjançant la creació d’una cooperativa de treball integral on l'Ajuntament tindria el paper de soci col•laborador, el veïnat la força del seu treball i els usuaris els propis consumidors del servei.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article