El Govern del Prat treu pit per la polèmica remodelació del Teatre Artesà i assegura que “s’ ha adaptat al segle XXI”

Cultura.

L'Artesà va ser construït l'any 1919 per part de l'arquitecte modernista Antoni Pasqual, per encàrrec de l'entitat Centre Artesà.
L'Artesà va ser construït l'any 1919 per part de l'arquitecte modernista Antoni Pasqual, per encàrrec de l'entitat Centre Artesà.

La presentació ha anat a càrrec dels codirectors de L'Artesà, Cristina Alonso i Cèsar Compte; els directors de Cultura i Urbanisme de l'Ajuntament del Prat, Rafa Milán i Fernando Domínguez, respectivament; i els arquitectes Manel Bosch i Joan Forgas (responsables del projecte arquitectònic de L'Artesà).

Ahir es presentava com a teatre, “renovat i adaptat a les necessitats dels espectacles artístics del segle XXI, que alhora preserva la memòria i el valor social d'aquest espai per a la ciutat.

La presentació ha tingut lloc dos dies abans que el teatre obri les seves portes a la ciutadania, a partir del dissabte, 30 de març.” Des de l’ Ajuntament, asseguren que, “l'Artesà vol traspassar els límits del teatre convencional. Vol ser un espai viu i participatiu on convisquin l'exhibició d'espectacles de qualitat amb activitats de formació i de suport a la creació perquè la ciutadania del Prat hi pugui viure experiències artístiques en primera persona.”

I continuen, “serà també el node central del programa d'Arts en Viu de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, una política pública pionera a Catalunya per facilitar l'accés i la participació de la ciutadania en igualtat d'oportunitats a les activitats artístiques. Aquest programa s'emmarca en el projecte de ciutat del Prat de Llobregat que considera educació, cultura i comunitat motors de canvi social per incentivar la participació, el compromís i l'esperit crític de la ciutadania.”

La programació del Teatre L'Artesà s'iniciarà dissabte 30 de març amb activitats de portes obertes gratuïtes (visites guiades, espectacles familiars, tastets escènics...) per donar a conèixer l'equipament a la ciutadania i continuarà amb la programació de diversos espectacles per a tots els públics. Al web teatrelartesa.cat, es pot consultar més informació o reservar entrades per a aquestes activitats.

Aquests asseguren que, “el projecte arquitectònic de L'Artesà ha combinat la necessitat d'adaptar el teatre als requeriments de les arts escèniques del segle XXI amb la preservació de la memòria de les persones en aquest espai, de gran valor social per a la ciutat. També s'ha tingut en compte la implantació de l'edifici en l'entorn que l'envolta (amb el Cafè L'Artesà, el seu pati i l'arbrat).”

I finalitzen dient que, “al mateix temps, s'ha fet realitat un concepte arquitectònic basat en la funcionalitat i la sostenibilitat, amb una organització interna flexible i amb espais capaços de donar resposta als requeriments d'un equipament teatral modern, que també és respectuós amb el medi ambient i accessible a les persones amb diversitat funcional.”

L'Artesà té una superfície de 5.283 m2 dedicats a les arts escèniques, distribuïts en una sala gran amb 611 localitats, una sala petita amb una capacitat de fins a 160 espectadors, tres sales d'assaig i diversos espais auxiliars (vestíbuls, camerinos, despatxos, magatzems, etc).

El projecte de L'Artesà pivotarà sobre tres grans eixos: l'exhibició d'espectacles, la formació i la creació artística, la diversificació de la seva activitat i el fet de no centrar-la exclusivament en l'exhibició contribuirà a la sostenibilitat artística del projecte.

D'aquesta manera, es pretén que la ciutadania vagi més enllà del rol d'espectador i també tingui l'oportunitat de viure experiències artístiques en primera persona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article