En marxa un procés participatiu per definir l’estratègia de desenvolupament econòmic sostenible a Gavà

Economia.

El Centre de Serveis a l’Empresa ha acollit la trobada socioeconòmica Made in Gavà, el procés participatiu iniciat l’any 2015.
El Centre de Serveis a l’Empresa ha acollit la trobada socioeconòmica Made in Gavà, el procés participatiu iniciat l’any 2015.

A la sessió, l’Ajuntament ha presentat a empreses i agents socioeconòmics la proposta d’Estratègia de desenvolupament econòmic sostenible de Gavà.

L’Estratègia de desenvolupament econòmic sostenible té un caràcter transversal. La proposta incorpora una cinquantena d’accions dirigides al foment de l’ocupació i a l’impuls de l’activitat econòmica, i també adreçades a la millora de les infraestructures, el medi ambient i de la qualitat de vida dels veïns i veïnes, tenint en compte el posicionament estratègic de Gavà dins del Baix Llobregat i l’àrea metropolitana de Barcelona.

Jordi Tort, tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, afirmava que “aquest és un document obert. Volem implicar les empreses i els agents socioeconòmics en la seva definició. Obrim un procés participatiu perquè ens facin arribar les seves aportacions, les seves propostes. El nostre objectiu és que aquest sigui un pla estratègic validat per tots els agents implicats i que ens serveixi per impulsar un nou model econòmic que, a més del vessant empresarial, ens permeti generar inclusió i innovació social”.

El document inicial recull accions adreçades a capitalitzar tots els instruments i serveis municipals per fomentar l’ocupació, a un major aprofitament del sòl dels polígons d’activitat econòmica, la promoció de l’ecosistema d’emprenedoria i start-ups, i l’impuls de la formació per poder donar resposta a la demanda de llocs de treball especialitzats, lligats al big data, a la intel•ligència artificial, o a la revalorització i reaprofitament dels residus.

Un dels exemples de com Gavà està fent la transició al nou model econòmic és el projecte d’economia circular que està desenvolupant l’Ajuntament amb Aigües de Barcelona i Cetaqua.

D’aquest projecte es deriven diferents accions, entre elles la posada en marxa del gestor energètic compartit per a les empreses del Parc Empresarial Gavà.

A la sessió s’ha explicat que en els pròxims dies es realitzaran visites a les empreses per tal de donar a conèixer aquest servei que, de manera gratuïta, analitzarà l’energia utilitzada per l’empresa en els seus processos productius i indicarà els canvis que es poden implementar per fer-ne un ús més eficient i sostenible.

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és impulsar un model de gestió energètica col•laborativa. En el marc de la col•laboració amb Aigües de Barcelona i Cetaqua, també s’implementaran altres mesures com la potenciació de l’ús d’aigües regenerades, o la cerca de solucions de tancament de cicles de vida de residus específics.

Els assistents també han pogut conèixer el Pla d’Internacionalització de Gavà, impulsat per l’Ajuntament de Gavà amb l’objectiu de projectar la ciutat en l’espai internacional per captar oportunitats i noves inversions.

En l’elaboració d’aquest document s’ha comptat amb la participació del teixit empresarial de Gavà, així com d’agents territorials i representants de la societat civil.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article