La Diputació injecta més de 3MEUR per modernitzar sis polígons industrials del Baix Llobregat

Economia.

Arxiu: Castellví de Rosanes rebrà la inversió més gran de la seva història.
Arxiu: Castellví de Rosanes rebrà la inversió més gran de la seva història.

La Diputació de Barcelona ha atorgat, en una segona convocatòria, 15 milions d’euros a 27 municipis de la demarcació de Barcelona, dins del Pla de Modernització de Polígons, per tal de modernitzar-los en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.

Aquesta segona convocatòria, dotada amb 15 milions d’euros, s’ha aprovat en total, la Diputació invertirà 30 milions d'euros per augmentar la competitivitat de 10.000 empreses i 150.000 treballadors.

L’objectiu del Pla és millorar la qualitat dels polígons d’activitat econòmica (PAE) finançant inversions d’alt impacte que permetin transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català.

El pla potencia la col•laboració publicoprivada, buscant aliances amb el món local i empresarial perquè aquest últim tingui un paper protagonista i aposti per aquesta transformació integral.

En aquesta segona convocatòria, la subvenció cobreix un 70% del cost total dels projectes, els ens locals i el capital privat aportaran la resta. El Pla de Modernització de Polígons es concreta en dos tipus d’actuacions.

D’una banda, els Plans Integrals, per a polígons que tenen més de 50 hectàrees i més de 100 empreses o més de 1.000 treballadors i disposin d’un pla d’acció concret.

I, de l’altra, els Projectes Específics: transformacions puntuals per a polígons de més de 5 hectàrees i més de 10 empreses o més de 100 treballadors.

Aquests projectes contemplen intervencions concretes, com fibra òptica, mobilitat, millores d'estalvi energètic, simbiosi industrial o reaprofitament d'aigües, entre d’altres.

En aquesta segona convocatòria per a la línia de Projectes Específics, s’hi van presentar 52 projectes, dels quals han rebut subvenció 22.

El cost total dels projectes aprovats és de 11.386.475,67 euros, dels quals la Diputació ha aportat 7.498.498,01 euros. L’aportació del sector privat als projectes atorgats ascendeix a 564.061,53 euros, que representa un 5% del cost total d’aquests.

A més, dels 22 projectes subvencionats, 10 disposen d’entitat de gestió privada per als polígons afectats (45,5%), i els altres 12 no (54,5%).

Pel que fa a les actuacions, els àmbits més sol•licitats pels ajuntaments han estat els de mobilitat (inclòs al 86% de les sol•licituds), xarxes d’energia (73%), xarxes de subministrament i evacuació d’aigües (50%), xarxes de telecomunicacions (23%) i sistemes de seguretat anti-intrusió (18%). A documents adjunts es pot consultar la informació desglossada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article