12 municipis del Baix Llobregat s’ incorporen al Pla d'Acció Supramunicipal de Millora de la Qualitat de l'Aire 2019-2025

Salut.

Aquest pla recull 25 accions que s’hauran d’implementar per reduir la contaminació ambiental al seu entorn.
Aquest pla recull 25 accions que s’hauran d’implementar per reduir la contaminació ambiental al seu entorn.

L’objectiu principal d’aquest Pla és reduir els nivells d’Òxids de Nitrogen i de Partícules PM10 per tal de restablir la qualitat de l’aire dels municipis pel període 2019-2025.

8 d’aquests municipis formen part dels 40 municipis de Catalunya que han estat declarats Zones de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric pels contaminants NO2 i PM10 mitjançant amb el Decret 226/2006 i l’Acord de Govern 82/2012 de la Generalitat i, els altres 4 estan a la Zona d’influència.

Els ajuntaments que s’ han implicat són; Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Torrelles de Llobregat.

Aquesta bateria de propostes persegueix fomentar l’ús racional dels vehicles privats i reduir les seves emissions, potenciar el transport públic urbà i interurbà i reduir les seves emissions i afavorir el traspàs cap a la mobilitat activa: anar a peu i amb bicicleta.

Reduir les emissions derivades de la distribució urbana de mercaderies, dels serveis municipals, de cremes a l’àmbit domèstic, obres i altres fonts, alhora que fomentar la divulgació, sensibilització i participació ciutadana i fer un seguiment del seu impacte a la salut.

Es preveu que l’aplicació de les accions presentades en aquests Plans pugui reduir les emissions i millorar la qualitat de l’aire significativament, l’objectiu és reduir un 14% les emissions de NO2 i un 35% les emissions de PM10.

Cada municipi ha seleccionat les accions que considera més convenient, el pla, impulsat per l’Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, té un caràcter supramunicipal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article