La Generalitat es compromet a fer una residencia per fer una nova residència i centre de dia públics per a gent gran al Prat

Societat.

El protocol serà subscrit properament entre les dues administracions.
El protocol serà subscrit properament entre les dues administracions.

Actualment, el Prat de Llobregat és un dels municipis de la comarca del Baix Llobregat amb més necessitats de places residencials per a gent gran.

Davant d'aquesta situació, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, com a organisme competent en aquesta matèria, s'ha compromès amb l'Ajuntament del Prat a donar suport i finançament per posar en marxa aquests serveis.

Els terrenys on s'edificarà el nou equipament són propietat municipal i, fins al moment, l'Ajuntament ha efectuat la gestió urbanística necessària, així com els estudis tècnics i econòmics d'anàlisi de la viabilitat del projecte de construcció i prestació d'aquests serveis a la ciutat.

El nou equipament estarà ubicat al carrer de Jaume Casanovas 219-233 i comptarà amb 140 places de residència assistència i 30 de centre de dia per a persones grans amb dependència.

De les 140 places de la residència de gent gran, 84 seran concertades per la Generalitat i 30 per l'Ajuntament, les 30 places municipals corresponen a les actuals de la Llar Residència Municipal El Penedès, que s'integraran al nou equipament.

La concertació de places per part de la Generalitat representarà una aportació anual aproximada de 2.021.087 €, atenent a les actuals tarifes mensuals per a places de centre de dia i residència assistida segons el grau de dependència, que estableix el propi Departament de Treball, Afers Social i Famílies.

Després de la signatura d'aquest protocol de col•laboració, és previst que l'Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signin un conveni interadministratiu per fixar els termes d'aquesta col•laboració.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article