L’AMB vol gestionar els comptadors d’ aigua assegurant que “l’estalvi ciutadà podria ser d’uns 20 MEUR anuals”

Societat.

L’AMB ha obert un expedient per canviar el contracte i el reglament de subministrament, de manera que els comptadors ja no es cobraran a banda del rebut.
L’AMB ha obert un expedient per canviar el contracte i el reglament de subministrament, de manera que els comptadors ja no es cobraran a banda del rebut.

Actualment, quan una persona es dóna d’alta de l’aigua als 23 municipis als quals dóna servei Aigües de Barcelona, la compra o lloguer del comptador d’aigua no el proporciona la pròpia companyia, i s’ha d’efectuar a una empresa especialitzada. Tanmateix, només existeix una empresa oferint aquest servei, MUSA, que pertany a AGBAR.

El reglament estableix que tots els usuaris han de contractar un servei de manteniment del comptador, que també és ofert en exclusivitat per l’empresa MUSA.

En la majoria dels casos els usuaris paguen aquest manteniment amb un rebut anual, a banda de la tarifa per aigua subministrada. Tanmateix totes les tasques d’instal•lació, manteniment o substitució dels comptadors són efectuades per personal d’Aigües de Barcelona, tal com regula el reglament del servei, per la qual cosa MUSA, tot i ser l’empresa amb la qual la ciutadania contracta el manteniment, té com a funció principal la venda o lloguer dels propis comptadors.

El preu que cobra MUSA per aquest tipus de comptadors se situa en els 200€. Aquests valors són substancialment superiors als preus que es troben en el mercat, i pel cas de conservació i manteniment, superiors també als que cobren la resta d’empreses d’aigua que operen a l’AMB.

Fora de l’àmbit de gestió d’Aigües de Barcelona, la majoria de les empreses d’aigua tenen integrat el cost de compra i manteniment dels comptadors en el conjunt del servei, ja que és un element essencial com ho són les canonades o el personal.

L’AMB, com a titular responsable del servei, vol que la gestió dels comptadors la faci l’empresa que gestiona el servei, igual com passa molt majoritàriament a Catalunya i l’estat espanyol.

Aquest fet permetria a l’AMB intervenir en la fixació del preu, i garantir que el subministrament dels comptadors es faci a preus de mercat.

Així mateix, també es vol revisar el Reglament Metropolità per definir amb precisió què s’entén per manteniment del comptador, i qui l’ha de realitzar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article