Els Premis “Ciutat de Gavà” reconeixen la contribució de persones i entitats al prestigi cultural, social i econòmic del municipi

Societat.

En la cinquena edició dels guardons, el Premi d’Honor ha recaigut en l’Institut Bruguers amb motiu del seu cinquantenari.
En la cinquena edició dels guardons, el Premi d’Honor ha recaigut en l’Institut Bruguers amb motiu del seu cinquantenari.

El primer dels guardons – una insígnia de plata i variscita, una escultura de l’artista local Francisco Valderrama i un diploma acreditatiu- va ser el Premi Ciutat de Gavà de Cultura i Educació.

El jurat, presidit per l’alcaldessa i integrat per persones destacades de la vida social, cultural i econòmica de la ciutat, ha atorgat el guardó als Castellers de Gavà “pel mèrit que suposa engegar una nova colla castellera que pren el relleu de la primera del Baix Llobregat: els Xiquets de l’Eramprunyà i per haver assolit una fita tan important com el 70è aniversari celebrat el 2018, mantenint així una tradició senyera a la ciutat”.

El Premi Ciutat de Gavà d’Esport i Salut ha reconegut, a títol pòstum, Joan Ródenas, que va presidir el Club de Futbol Gavà durant 16 temporades.

El jurat ha destacat “la seva estima al club, que sempre duia al cor, i la professionalitat, compromís i dedicació que van marcar el seu mandat i van conduir el CF Gavà a viure episodis brillants com la consolidació a Tercera i, posteriorment, l’ascens a la Segona Divisió B”.

A la cerimònia, celebrada a l’Espai Maragall, també va ser guardonada la Unió Muntanyenca Eramprunyà amb el Premi de Sostenibilitat i Ecologia “per la seva llarga trajectòria, que va molt més enllà de la pràctica de la muntanya; pel seu dinamisme i implicació en la preservació i l’estimació i respecte per la natura, una filosofia que transmet a petits i grans amb diferents activitats, com els campaments d’estiu, la Marxa del Garraf o l’Aplec de Sant Miquel, entre d’altres”.

El jurat també ha destacat la seva defensa i reivindicació dels espais naturals de Gavà amb intervencions com la recuperació de fonts i de barraques de pedra seca, la neteja del turó del Calamot o les visites guiades al Castell d’Eramprunyà.

El Premi Ciutat de Gavà d’Economia i Comerç ha estat per a Domingo Martínez, president durant dues dècades de l’Agrupació de Restauradors de Gavà.

El jurat ha valorat “el seu esforç i passió, essencials per posar en valor la gastronomia de Gavà. De fet, va ser l’impulsor de la Mostra de Cuina, que ha servit per projectar la gastronomia gavanenca saludable i de qualitat més enllà de la nostra ciutat”.

El Premi Ciutat de Gavà de Solidaritat i Acció Cívica ha recaigut en la Policia Local de Gavà, per la campanya “Pels Valents”, una iniciativa que va més enllà del servei a la ciutadania propi del seu treball.

Per al jurat “el seu esforç i capacitat ha estat fonamental per implicar el conjunt de la ciutadania en la campanya solidària contra el càncer infantil.

Una campanya marcada per l’èxit que ha portat a vendre 2.000 escuts solidaris i recaptar 8.000 euros”. La vetllada es va tancar amb el Premi d’Honor Ciutat de Gavà a l’Institut Bruguers “pel mèrit que suposa celebrar 50 anys d’història i per l’esforç i capacitat de convertir-se en el primer institut públic de la ciutat i ser un referent de qualitat educativa”.

El jurat també ha posat en relleu “la implicació i compromís en l’educació i acompanyament dels alumnes, tant en la part acadèmica com emocional” i algunes de les iniciatives que impulsa, entre ells l’intercanvi lingüístic amb estudiants noruecs o el projecte Buchenwald.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article