Gavà aprova crear els projectes per potenciar grans àrees de joc

Societat.

La Junta de Govern local ha donat llum verda a dues actuacions de millora als parcs infantils del passeig Maragall i del parc del Mil•lenni.
La Junta de Govern local ha donat llum verda a dues actuacions de millora als parcs infantils del passeig Maragall i del parc del Mil•lenni.

Els dos projectes aprovats en Junta de Govern tenen per objectiu potenciar indrets de la ciutat com a grans àrees de joc i que tant el parc del Mil•lenni com el del passeig Maragall esdevinguin espais referents del municipi.

En tots dos emplaçaments, que tindran capacitat per a 80 infants cadascun de 2 a 12 anys, s’instal•laran jocs inclusius per atendre a nens i nens amb necessitats diverses i es millorarà l’espai públic.

Les actuacions tenen un pressupost global de 411.093,56 € i començaran aquest estiu. Pel que fa al parc del Mil•lenni, l’actuació té com a finalitat crear una àmplia i més diversa zona lúdica i potenciar l’activitat en aquest espai, que esdevé un punt de connexió urbana.

Es renovarà i s’incrementarà la zona lúdica, s’actuarà en les dues plataformes inferiors obrint els murs existents, ja que suposen una barrera i dificulten l’accés.

Arrencant des del camí i jugant amb les diferències de nivell de les plataformes actuals, s’instal•laran jocs de manera que ells mateixos permetin anar remuntant la diferència de nivell i que la mateixa configuració de l’espai formi part del joc.

Les noves àrees de joc seran de material tou. La seva forma circular i en pendent donaran la possibilitat d’agrupar i controlar les activitats que es realitzen.

Quant al parc del passeig Maragall, l’espai s’ha dividit per trams. A la zona central es crearà una nova àrea de jocs infantils i es millorarà l’accessibilitat.

Així mateix, es modificarà la fesomia d’aquest espai amb una proposta més paisatgística amb l’entorn actual del passeig i amb capacitat per integrar l’activitat lúdica dels jocs infantils.

En aquest sentit, es col•locaran parterres vegetals de geometries corbes i dunes de cautxú de diferents alçades. Un paisatge dunar que té per objectiu proporcionar un final més expressiu i un espai més integrador amb l’activitat que acull.

Així, la zona de jocs del parc estarà definida per una sèrie d’elements que tenen el seu element protagonista en un gran anell central. Aquest indret serà una gran peça metàl•lica de 10 metres de diàmetre i una alçada de 2,75 metres envoltada per un paisatge dunar formar per tres dunes de cautxú amb escocells i una duna vegetal.

També hi haurà un gran banc de formigó. Aquest anell esdevé el centre de l’àrea infantil i una icona visual per al final del passeig. Un altre tram del parc a tractar és la vorera del carrer Montflorit.

Serà arranjat amb l’objectiu de millorar la urbanitat i l’accessibilitat en general. En aquest sentit, s’ampliarà la vorera, cosa que suposarà modificar el mur de contenció existent i retirar els arbres els dos pollancres i la tipuana actuals.

D’altra banda, l’ampliació d’aquesta vorera i les millores en la seva accessibilitat permetran crear dos nous mecanismes d’accés pel passeig. En concret, una petita rampa d’entrada per l’extrem nord i una escala de 6 graons per l’extrem sud.

Aquesta nova connectivitat trencarà amb la forma en cul de sac que el passeig té en aquest moment i en millorarà la seva connexió general.

Totes dues intervencions afectaran algunes unitats d’arbrat, un màxim de cinc, que seran substituïdes o bé es replantaran en altres espais de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article