Cau una banda que havia robat a vuit domicilis de Catalunya un a Esplugues

Societat.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 12 d’abril i el jutge va decretar presó pels tres.
Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 12 d’abril i el jutge va decretar presó pels tres.

La investigació es va posar en marxa després que els agents tinguessin coneixement que un grup itinerant estava cometent robatoris amb força amb un patró d’actuació coincident: actuaven sempre en franges centrals del dia després de comprovar que no hi havia ningú al domicili.

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Girona han detingut tres homes, d’edats compreses entre els 22 i els 42 anys i de nacionalitat croata, com a presumptes autors de vuit robatoris amb força en domicilis, del delicte de pertinença a grup criminal i, en el cas d’un dels encausats, també per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat.

Un cop sabien assegurat que l’habitatge estaria buit buscaven una porta o finestra per la qual poder accedir-hi i les fracturaven amb eines com tornavisos, malls o palanques.

Mentre que un dels lladres s’encarregava d’escorcollar la casa a la recerca d’objectes de valor, preferentment joies, dispositius electrònics o diners, un altre feia les vigilàncies a les immediacions per avisar-lo de l’eventual presència de veïns o de la policia mentre que el l tercer s’esperava dins del cotxe per assegurar una fugida ràpida, cas que fos necessari.

La Unitat Territorial d’Investigació de Girona de la DIC, en una investigació tutelada pel jutjat d’instrucció 3 de Santa coloma de Farners, es va encarregar de les indagacions que els van conduir a determinar que els lladres formaven part d’un grup criminal amb una gran mobilitat territorial i que canviaven amb freqüència de domicili amb l’objectiu de dificultar que la policia els pogués localitzar amb facilitat.

Els agents relacionen els lladres amb vuit robatoris amb força a les poblacions d’Arbúcies –en dues ocasions-, Anglès i Sant Feliu de Pallerols pel que fa a la demarcació de Girona; a Vic, Manlleu i Masies de Roda pel que fa a les comarques de la Catalunya Central i a Esplugues del Llobregat.

El dispositiu es va dur a terme el dia 10 d’abril amb dues entrades i escorcoll simultànies als domicilis dels investigats. Els mossos van arrestar un dels lladres en un pis de Lloret de Mar i els altres dos a Malgrat de Mar.

Durant l’escorcoll els investigadors van trobar diversos indicis dels quals s’està investigant la procedència, tot i que possiblement siguin sostrets: joies com anells, arracades, penjolls o polseres; eines que utilitzaven per consumar els delictes com tornavisos, plàstics retallats per fer obertures de portes pel mètode de la radiografia.

Malls o claus angleses; dispositius electrònics com telèfons mòbils, consoles de vídeo-jocs o tauletes; diners amb moneda de diversos països com els Estats Units, Egipte, Argentina o euros el valor total dels quals al canvi pot superar els 15.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article