La Diputació elabora un pla estratègic pels equips municipals de Sant Just

Societat.

Es tracta d’ una eina de planificació que recull les necessitats i les disponibilitats del municipi en matèria d'equipaments.
Es tracta d’ una eina de planificació que recull les necessitats i les disponibilitats del municipi en matèria d'equipaments.

D'acord amb l'estudi, Sant Just Desvern no té mancances a la xarxa d'equipaments que requereixin d'actuacions urgents, però recomana la realització d'inversions a mitjà termini per a la seva millora i, sobretot, per disposar d'equipaments en les àrees de nou creixement del municipi.

Per aquest treball s'han analitzat les necessitats del municipi en funció de tres escenaris on s'assoleixen tres horitzons poblacionals diferents, que es poden arribar a consolidar abans o després depenent de l'evolució del sector immobiliari.

El treball, a més de plantejar un total de 19 actuacions en els equipaments existents i en el sòl d'equipaments, proposa com a estratègia urbana el foment de la mobilitat tova al municipi, sobretot en els eixos que estructuren el territori i que lliguen els àmbits de nous creixements amb el nucli urbà consolidat, fent èmfasi en els itineraris cívics i els connectors verds.

El conjunt de les actuacions proposades en els propers deu anys tenen una estimació d'inversions a realitzar de 17,2 milions d'euros, a realitzar amb criteris de polivalència, optimització dels espais i concentració de les activitats per tal de rendibilitzar al màxim el patrimoni municipal existent.

Aquest treball facilita a l'equip de govern la presa de decisió i la priorització i planificació de les actuacions a realitzar en els equipaments municipals durant els propers anys, esdevenint un full de ruta respecte les inversions a realitzar en matèria d'equipaments.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article