Els premis ciutat del Prat recauen a Vicenç Aragó, Victòria Ortiz, Lolo Herrero i la Unió Excursionista

Cultura.

Aquests guardons volen reconèixer la trajectòria i les aportacions de persones i organitzacions vinculades al Prat en diferents àmbits.
Aquests guardons volen reconèixer la trajectòria i les aportacions de persones i organitzacions vinculades al Prat en diferents àmbits.

El Cèntric Espai Cultural ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Ciutat del Prat, que enguany han arribat a la seva onzena edició.

Amb aquests guardons, es vol reconèixer la trajectòria i les aportacions de persones o organitzacions vinculades al Prat, que hagin contribuït a fomentar la llibertat, la solidaritat, la igualtat i el progrés de la societat en qualsevol àmbit, hagin destacat en qualsevol disciplina cultural o esportiva o contribuït amb la seva activitat a projectar i donar prestigi al nom de la ciutat.

Vicenç Aragó Meizoso ha estat guardonat per la seva contribució a la salut i el benestar de molts pratencs i pratenques. És un dels professionals que va viure la democratització de la sanitat pública i va estar present durant la implantació dels primers ambulatoris de la ciutat.

Metge jubilat, va néixer al Prat de Llobregat l'any 1933 i va començar la seva tasca mèdica a Suïssa, on va treballar a diferents hospitals.

Va tornar al Prat l'any 1972, després de 7 anys vivint fora, i es va incorporar a l'ambulatori de la ciutat, compatibilitzant la consulta a la sanitat pública i a la privada. Amb una gran vocació d'ajuda als altres, s'ha regit sempre pel lema "S'ha de saber escoltar el pacient".

Victòria Ortiz Pastor ha dedicat la seva vida a formar dones del Prat en les tècniques del brodat i la costura, tant des de la vessant professional com voluntària.

Nascuda al Prat l'any 1934, va ser professora de brodats a l'acadèmia que l'empresa de màquines de cosir Alfa va instal•lar al Prat l'any 1964 i va fer diverses feines fins que va entrar a treballar a La Seda de Barcelona.

Per les seves classes de brodat a màquina han passat moltes generacions. Fins i tot quan va estar jubilada, va ser instructora voluntària al Centre de Promoció Social Francesc Palau.

Lolo Herrero Delgado ha estat guardonat en reconeixement a la seva trajectòria com a actor de cinema i teatre i la seva dedicació a la formació, la promoció i la difusió del teatre i l'audiovisual a la ciutat.

Pratenc nascut a Barcelona i format al Teatre Kaddish, és professor d'interpretació, director i autor teatral i president de l'Associació de suport a la creació i la producció audiovisual al Prat (ASCAP). Ha participat con a actor en una vintena de produccions cinematogràfiques i sèries de televisió tant nacionals com internacionals i treballa des dels àmbits associatiu i professional en la construcció i consolidació d'iniciatives culturals a la ciutat.

La Unió Excursionista de Catalunya El Prat de Llobregat destaca per la seva dilatada trajectòria en la promoció de l'excursionisme i la seva contribució a la pràctica esportiva a la ciutat.

L'entitat, que va ser fundada el 1955, ha promogut tant la vessant esportiva com la cultural de l'excursionisme, amb un ampli programa d'activitats que han permès a molts ciutadans i ciutadanes del Prat aprendre a gaudir de l'excursionisme i de la pràctica dels esports de muntanya.

L'associació, que actualment té 310 membres, col•labora també en diversos esdeveniments socials de la ciutat, com el Pratifolk o la Mostra d'Entitats. En representació de l'entitat, ha recollit el premi el seu president, Francisco Gámez

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article