Dos trens de la línia Llobregat-Anoia portaran els noms de Dolors Monserdà i Joan Brossa

Cultura.

L’acte de bateig ha format part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat amb motiu de la Diada de Sant Jordi.
L’acte de bateig ha format part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Aquestes dues unitats de tren se sumen al conjunt de trens que Ferrocarrils ha batejat els últims anys amb noms d’escriptores i escriptors, com els de Maria Aurèlia Campmany, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Elvira Farreras, Carles Salmerón, Caterina Albert, Joaquim Carbó, Aurora i Prudenci Bertrana i Josep Palau i Fabré.

Durant l’acte de bateig, el conseller Calvet i la consellera Vilallonga han llegit un fragment d’una obra de cadascun dels dos escriptors. Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat per celebrar la setmana de Sant Jordi amb l’objectiu de difondre la cultura i la literatura entre els clients.

L’acte també ha comptat amb la presència del president d’FGC, Ricard Font, i del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí.

Durant l’acte, Calvet ha destacat que a Catalunya “l'amor que tenim per la cultura el portem a tots els àmbits, també al del transport públic i per això la Generalitat posa noms d'autors literaris als trens”.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha donat les gràcies a FGC “per fer del transport públic quelcom més que dur gent d’un lloc a l’altre. Amb aquest tipus d’iniciatives donem valor afegit”.

La consellera de Cultura s'ha mostrat molt satisfeta de “batejar trens que tenen noms d'Any literari de dos autors que, cadascú a la seva manera, van arrelar en el territori”.

De la seva banda, el president d’FGC ha manifestat: “Creativitat, cultura, solidaritat i llibertat són quatre valors que ens identifiquen com a empresa. Aquestes quatre paraules les hem posat en primera línia amb la donació de sang a Espai Provença, amb el lliurament de roses solidàries a l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb el bateig de trens amb noms d’autors representatius de la cultura catalana”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article