La plaça de l’Ú d’Octubre ha estat l’escenari, per primera vegada a Molis de Rei de la festa de Sant Jordi

Cultura.

La nova biblioteca El Molí, i en especial, la zona infantil de lectura, també han tingut un especial protagonisme.
La nova biblioteca El Molí, i en especial, la zona infantil de lectura, també han tingut un especial protagonisme.

El Sant Jordi 2019 va començar a mig gas per culpa de la meteorologia, però un cop retirada la pluja a mig matí l’ambient al voltant de la plaça de l’Ú d’Octubre es va anar animant progressivament.

A mitja tarda els voltants de l’edifici del Molí estaven plens de parades de llibres, roses i entitats atenent a centenars de persones que passejaven per aquest nou espai i per la Fira del Llibre en Català.

A més, i com cada any, els escriptors locals van agrupar-se en un mateix punt per poder difondre millor les seves obres, molts dels assistents van aprofitar per visitar la flamant biblioteca El Molí.

La prova és que el nou equipament va registrar 1.462 accessos, el què suposa una xifra superior fins i tot, de la registrada el dia de l’estrena, el passat 30 de març.

Una biblioteca que també va organitzar diferents activitats durant tota la jornada, possiblement la més destacada fos la presentació de la nova mascota de la zona infantil.

Es tracta d’un personatge que ajuda als lectors més joves a establir un vincle afectiu amb la lectura i amb l’equipament, la mascota va ser escollida mitjançant el concurs de dibuix i pintura Lluis Fisas en el que hi van participar 380 infants i joves.

El personatge guanyador el va dibuixar la Clàudia, una nena de primer curs de l’escola Castell Ciuró que va optar per una ratapinyada fascinada per la lectura i a qui li encanta rebre visites.

Aquesta setmana s’instal•laran tres vinils de la mascota a la mateixa zona infantil i durant tota la setmana a la area infantil de la biblioteca i a través la web www.bibliotecaelmoli.cat es farà un petit procés participatiu per escollir-ne el nom.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article