Olesa convoca la 35a edició dels premis de Recerca Vila d'Olesa i la 24a del Batec jove

Cultura.

Arxiu 2018. Aquests premis estan destinats al reconeixement de treballs de recerca en qualsevol àrea de coneixement amb un contingut vinculat a Olesa.
Arxiu 2018. Aquests premis estan destinats al reconeixement de treballs de recerca en qualsevol àrea de coneixement amb un contingut vinculat a Olesa.

L’Ajuntament amb el suport econòmic de l’empresa Kao Corporation, ha convocat la 35a edició dels Premis de Recerca Vila d’Olesa i la 24a Edició del Batec Jove per a treballs de Recerca de Batxillerat i Projectes de cicle formatiu de grau mitjà i superior.

Aquests premis estan destinats al reconeixement de treballs de recerca en qualsevol àrea de coneixement amb un contingut vinculat a Olesa de Montserrat o al seu entorn, o bé realitzats per un olesà/-na, en qualsevol àmbit de de la ciència. El termini per presentar treballs (en qualsevol de les diferents modalitats) finalitza el 6 de maig a les 14.00h.

El Premi Recerca Vila d’Olesa consta de dues modalitats adultes: la Ciència oberta per a treballs relacionats explícitament amb un tema olesà o d’interès olesà i la Impulsa per a treballs fets per un olesà/na en qualsevol àmbit de la ciència.

Entre els requisits per presentar-hi treballs, les persones aspirants han de tenir acreditat el reconeixement com a investigadores, els dos premis estan dotats, respectivament, amb 1.500 euros, cada aspirant pot presentar un únic treball per modalitat.

Pel que fa a la convocatòria del Premi Batec Jove, el premi s’adreça a l’alumnat de Batxillerat i de Cicles Formatius de grau mitjà i superiors dels centres escolars olesans.

També s’accepten treballs d’alumnes d’Olesa que estudiïn fora de la vila o bé de joves provinents d’altres centres d’estudi externs a l’àmbit local que hagin destacat en treballs de recerca amb temàtica d’interès olesà. Els treballs que es presentin hauran de ser originals i inèdits i el premi serà de 400€ per a l’autor/a i 400€ pel centre docent.

Els Premis de Recerca Vila d’Olesa s’atorguen a tesis doctorals i treballs realitzats en posterioritat a l’adquisició del grau (com ara els de màster o els vinculats als programes de doctorat) presentats, defensats i avaluats positivament en qualsevol universitat; i, eventualment, també a treballs de fi de grau que objectivament continguin components de recerca en la metodologia i els resultats obtinguts, i que estiguin ja avaluats positivament.

També es poden presentar treballs científics (normalment articles o monografies) apareguts en publicacions especialitzades reconegudes per la comunitat científica, o bé en edicions amb estàndards editorials solvents, igualment reconeguts.

Quant als treballs que es presentin al Batec Jove, hauran de ser originals i inèdits, i hauran de tenir el vistiplau de la direcció del centre de secundària on cursen els seus estudis.

Cada centre podrà avalar fins a un màxim de cinc treballs. Les bases recomanen que els treballs seleccionats als centres de secundària per a participar en l’exposició titulada «Palestra/Batec Jove de Treballs de recerca i Projectes», organitzada per Olesa Ateneu, es presentin al Premi Batec Jove.

Enguany, com a novetat, s’ha introduït a les bases la Menció Passionarium —que vincula el Centre d’Estudis Passionarium als Premis de Recerca Vila d’Olesa—, quan un treball presentat a l’edició corresponent dels premis en la modalitat de Ciència Oberta o de Batec Jove destaqui per la vàlua de la recerca en l’àmbit d’algun aspecte relacionat amb el fenomen passionístic, totalment o parcialment.

La menció, que no té instituïda dotació econòmica, pretén, no només reconèixer la recerca que es pugui haver fet, sinó també potenciar recerques ulteriors sobre temàtica passionística a través del Centre d’Estudis i els seus fons.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article