La Fundació Contorno Urbano guanyadora del premi d’art urbà de Sant Vicenç dels Horts

Societat., Cultura.

Sota el nom de Vincles, la proposta potencia el treball en comunitat amb l’objectiu de trencar barreres urbanístiques mitjançant l’art com a font d’expressió i d’unió entre barris.
Sota el nom de Vincles, la proposta potencia el treball en comunitat amb l’objectiu de trencar barreres urbanístiques mitjançant l’art com a font d’expressió i d’unió entre barris.

Es dona així impuls a la iniciativa de cultura urbana, amb un fort component participatiu, que va sorgir inicialment a la xarxa comunitària de l’Implica’t per Sant Josep i que s’estén ara a altres barris.

Ja s’ha iniciat el contacte amb associacions i veïnat per començar a treballar en les intervencions artístiques que es faran a diversos punts del municipi.

En aquesta línia, per exemple, hi ha prevista la participació d’artistes professionals que treballaran conjuntament amb joves i entitats locals per escampar l’art a diferents murs i escales del poble.

Fins al mes de desembre, tindran lloc una vintena d’actuacions artístiques per ambientar aquests espais. Vincles s’estructura en tres grans eixos: Sutura urbana. Es pintaran els murs dels ponts que travessen la via del tren per transformar aquesta barrera urbana en espais expositius d’art i millorar la connexió entre barris, fent-hi més amable el pas de la ciutadania.

Artistes de trajectòria i solvència tècnica visitaran Sant Vicenç dels Horts durant uns dies i faran un treball previ amb la comunitat per finalment executar l’obra mural.

L’embrió d’aquesta experiència és el projecte 12+1, que ja es va iniciar al gener amb la pintura de dos murals a càrrec de Musa i Siro. Amb Vincles, el projecte 12+1 continua fins al desembre, de manera que cada mes es pintaran dos murals diferents al pont del carrer de Rafael Casanova. A banda, també hi haurà actuacions artístiques al pont de la Soledad, al de Ciudad Real amb la plaça de Narcís Lunes, al d’Anselm Clavé amb Sant Josep i al de Can Sàbat.

Es pintaran diverses escales del barri de Sant Josep per reforçar i donar continuïtat al projecte “Ciutat en Vers”, de foment de la poesia a l’espai públic.

Artistes reconeguts faran estades d’entre 5 i 10 dies al poble per treballar amb la comunitat i Microurbanisme, es pintaran espais reduïts del barri de Sant Josep per fer-los més amables i adaptar-los a les inquietuds i necessitats de la ciutadania.

En aquest cas també s’organitzaran residències d’artistes que treballaran amb la comunitat totes les fases de la intervenció. Murs lliures Prèviament al projecte Vincles, al novembre, l’Ajuntament i la Fundació Contorno Urbano ja van habilitar diversos espais permanents perquè els amants de l’art urbà puguin expressar-se artísticament.

Es tracta de part dels murs exteriors del Camp de Futbol Municipal de La Barruana (avinguda de Torrelles 42), del Camp de Futbol Municipal de La Guàrdia (carrer d’Olot) i de l’Avinguda del Mil•lenari. ç

Per pintar-hi, cal respectar les normes següents: - S’ha de pintar dins de la zona delimitada com a espai lliure. - La zona a tocar del mur lliure ha de quedar neta de material i brossa. - S’han d’evitar elements sexistes, racistes, xenòfobs i publicitari.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article