Movem Martorell presenta una candidatura amb 4 joves de menys de 30 anys entre els primers sis llocs de sortida, 4 d’elles dones en una llista 100% paritària.

Política.

Un detall de la típica publicitat per les municipals, com acostuma a ser no tancada a només un lideratge.
Un detall de la típica publicitat per les municipals, com acostuma a ser no tancada a només un lideratge.

La candidatura municipalista Movem Martorell va presentar les 28 persones que conformen la llista amb la qual es presenten, per segon cop, a les eleccions municipals del proper 26 de Maig. Seguint el format d’actes anteriors, Movem va presentar-se al centre d’un barri obrer com és Buenos Aires, a la Plaça Pompeu Fabra.

Les 5 primeres persones a la llista, Xavi Sáez, Laura Ruiz, Asunción Moreno, Àngels Cardona i Marc Obiols, després d’una breu introducció a mode de comiat del que ha estat fins ara portaveu del Grup Municipal, en Jose Simón, van explicar en 5 minuts cadascun, els 5 eixos principals que defineixen el projecte de Movem.

Obiols va parlar sobre mediambient i mobilitat, sobre la necessitat urgent de prioritzar la protecció de l’entorn natural, les mesures contra la contaminació en un dels municipis amb més emissions de la comarca, i l’aposta ferma per canviar de rumb i aplicar el Pla de Mobilitat Sostenible a Martorell.

Cardona va posar de relleu la necessitat de defensar l’educació i la sanitat a Martorell, un municipi amb ràtios d’alumnes per sobre la mitjana, on s’han tancat línies de P3 durant aquest mandat, amb un CAP i un Hospital saturats.

En matèria d’Igualtat, va defensar la creació d’una Regidoria d’Igualtat que apliqui la perspectiva de gènere de forma transversal a totes les polítiques des d’urbanisme a economia o serveis socials.

Moreno va defensar la necessitat de construir un Martorell socialment just, on cap persona quedi fora de llars d’infants, centres d’esport o activitats extraescolars per no poder pagar.

La proposta, que la formació defensa des de l’inici de l’actual mandat, és aplicar la tarifació social, que permeti accedir als serveis públics en funció de la renda de cada família.

D’altra banda, Moreno va denunciar l’abús que es fa al municipi de l’externalització, aprimant cada cop més i de forma alarmant la capacitat de proveir serveis de forma pública.

Laura Ruiz va defensar un model de ciutat on garantir el dret a l’habitatge depengui de l’administració pública i no d’entitats privades com bancs, fons voltors o grans constructores.

Va denunciar que la inversió en arranjar voreres hagi estat d’11 milions d’euros l’any 2018 enlloc d’haver destinat recursos a ampliar el parc públic d’habitatge.

Com a exemple deia que fa un mes, la cooperativa Sostre Cívic va adquirir per tanteig i retracte (dret que també té l’Ajuntament) un edifici a Martorell d’11 habitatges per 800.000€.

Per últim, el cap de llista, en Xavi Sáez, va defensar l’aposta que fa la candidatura municipalista per la protecció del petit comerç local i de proximitat com a part del patrimoni i la vida de Martorell.

Sáez va proposar, d’una banda, regular i limitar la concessió de llicències a grans superfícies a través d’un Pla d’Usos, però a més, aconseguir un canvi cultural, una societat compromesa amb les botigues de barri, definint una estratègia de dinamització del comerç i del Mercat Municipal i de conscienciació de la importància de consumir de forma responsable.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article