El director de l’Oficina, Adam Majó, s’ha reunit amb ajuntaments i entitats del Baix Llobregat per parlar dels serveis d’ aquest organisme

Política.

La reunió informativa s’ ha fet al Casal de Cultura de Collbató.
La reunió informativa s’ ha fet al Casal de Cultura de Collbató.

L’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, creada el passat mes d’octubre, segueix acostant-se al territori per explicar els seus serveis i fer balanç de les actuacions realitzades.

En una reunió amb entitats i ajuntaments del Baix Llobregat, el director de l’Oficina, Adam Majó, ha explicat que durant aquests primers mesos han rebut 143 sol•licituds d’actuacions, la majoria procedents de persones que volien votar a l’estranger i no han pogut.

En aquests casos, l’Oficina de la Generalitat ajuda la persona afectada a fer tots els tràmits, si el problema és que no els havia realitzat correctament.

En moltes altres ocasions, i segons explica Adam Majó, “el problema és que el sistema per legalitzar el vot a l’estranger és totalment inoperant i això ha fet que, per exemple, en aquestes últimes eleccions només hagin pogut votar menys del 10% de les persones que viuen fora i que volien fer-ho”.

Segons el director, “ja ens hem queixat a l’Institut Nacional d’Estadística i a la Junta Electoral Central i, de fet, des de l’Oficina ja estem treballant en unes propostes de millora per poder canviar aquest sistema, que està clar que no funciona”.

La reunió amb entitats i ajuntaments s’ha celebrat a Collbató amb presència de l’alcalde d’aquesta localitat, Miquel Solà, i ha servit per repassar també altres àmbits d’actuació de l’Oficina de la Generalitat, que durant aquests mesos ha recollit 328 atacs a la llibertat d’expressió i pluralitat ideològica per part de grups d’ultradreta

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article