En marxa a Olesa la 2a Setmana de la Lectura organitzada en el marc de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn

Societat.

Sota el lema “Un infant que llegeix serà un adult que pensa”, Olesa celebra del 13 al 17 de maig la 2a Setmana de la Lectura.
Sota el lema “Un infant que llegeix serà un adult que pensa”, Olesa celebra del 13 al 17 de maig la 2a Setmana de la Lectura.

La Setmana de la lectura té com a objectiu visibilitzar tots els esforços que s’estan fent al municipi per promocionar l’hàbit de la lectura, a través de diferents projectes inclosos dins el Pla Lector Municipal.

Al llarg de tota la setmana Olesa acollirà diferents activitats lúdiques de foment de la lectura, com ara una gimcana lingüística, una marató de lectura en veu alta, o un llibrefòrum per a famílies, entre d’altres.

L’organització de les activitats ha estat coordinada pel grup impulsor del Pla lector municipal, un dels grups de treball de la Xarxa socioeducativa d’infància i adolescència, que ha apostat fort per la lectura com a via per a assolir l’èxit escolar.

El Pla lector municipal ha impulsat diferents projectes de caire municipal com ara el Lècxit, un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.

Funciona gràcies a la col•laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana.

Un altres dels programes del Pla lector amb molts bons resultats és el de Legiland, una plataforma que han incorporat tots els centres educatius d’Olesa i que té per objectiu fomentar la lectura entre l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO.

Dimarts, 14 de maig, la plaça de Fèlix Figueras i Aragay serà l’escenari d’una marató de lectura en veu alta. De dos quarts de 6 a les 7 de la tarda, seran nens i nenes els encarregats de llegir diferents textos escollits pels centres educatius. I a partir de les 7 de la tarda, i fins les 9 del vespre, serà el torn dels adults, que podran llegir en veu alta “El llibre de la selva”.

Dimecres, 15 de maig, a dos quarts de 8 del vespre, l’edifici dels Safaretjos acollirà una sessió de lectura expressiva i música amb Disset pianos de Ramon Solsona, sota la direcció i veu de Cristina Pujol i també amb les veus de Carmina Checa, Jaume Carreras, Maria Teresa Aiguadé, Daniel Pujol.

I dijous, a les 7 de la tarda i a la biblioteca Santa Oliva, llibrefòrum per a famílies sobre el llibre “Sota la pell del llop”, d’Eva Martínez Pardo.

Les persones assistents podran conversar amb l’autora d’aquesta obra que gira al voltant de com acompanyar les emocions amb els contes tradicionals.

La 2a Setmana de la Lectura es clourà el divendres, 17 de maig, amb una Hora del conte amb Sandra Rossi al Bibliolilà. Serà a les 6 de la tarda.

Paral•lelament, al llarg de tota la setmana, hi haurà altres activitats i punts d’interès de la 2a Setmana de la lectura. Diferents comerços mostraran llibres que es podran trobar a la biblioteca, i també es potenciarà el racó dels petits lectors de la pròpia biblioteca.

A més, el Casal Cívic d’Olesa acollirà, totes les tardes, l’activitat “Construim un conte col•lectiu”, i la ciutadania també podrà trobar llibres “alliberats” a diferents equipaments públics d’Olesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article