L’ ACA s’ implica de valent per arreglar les incidències generades al Llobregat pels aiguats de la passada tardor

Societat.

De les 89 mesures previstes a les comarques del Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, en queden pendents 19.
De les 89 mesures previstes a les comarques del Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, en queden pendents 19.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat el 80% de les actuacions previstes a la conca del Llobregat arran dels aiguats de la passada tardor.

En total s’han conclòs una setantena d’actuacions, concretament a les comarques del Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Les intenses pluges es van repartir en dos episodis, un a mitjans d’octubre i un altre durant la primera setmana del mes de novembre. Les precipitacions van provocar la caiguda i arrossegament de vegetació, l’acumulació de sediments i desperfectes en diversos murs de rieres i en instal•lacions de sanejament, entre d’altres.

De les 89 mesures previstes a la llera de la conca del Llobregat, en queden pendents 19, les quals està previst que s’executin en breu. Aquests treballs, que compten amb la col•laboració de Forestal Catalana, estan consistint en la retirada de vegetació que obstaculitza el pas de l’aigua, la redistribució de sediments, entre d’altres.

En total es preveu que es destinin 800.000 euros en aquestes actuacions. Les intenses pluges també van provocar danys en algunes infraestructures, com murs i endegaments de cursos fluvials.

L’ACA ha destinat més de 671.000 euros en la reparació de murs, la restitució de danys en el domini públic hidràulic i la reparació de desplaçament de col•lectors, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article