L’AMB fa la segona convocatòria del concurs social d’idees per donar un nou ús a les armilles salvavides acumulades a l’illa de Lesbos

Societat.

La novetat d’aquesta edició és que els projectes poden ser complementats amb la incorporació de bosses de plàstic i altres elements reciclables.
La novetat d’aquesta edició és que els projectes poden ser complementats amb la incorporació de bosses de plàstic i altres elements reciclables.

El concurs té els objectius de continuar la tasca de sensibilització envers la situació dels refugiats a la Mediterrània i contribuir al compromís mediambiental i millorar la sostenibilitat d’aquesta zona, on s’acumulen més de 450.000 armilles salvavides.

Alhora que potenciar la inclusió social de persones refugiades introduint-les dins del procés de confecció dels productes i conscienciar l’alumnat de l’àrea metropolitana de Barcelona sobre els drets de les persones refugiades i fer que se sentin part col•laboradora a través del coneixement i la creativitat.

Les persones concursants tenen temps d’enviar els seus projectes fins al pròxim 31 de maig. Un jurat tècnic els avaluarà i escollirà les dues propostes millors.

Les persones guanyadores seran premiades amb una visita a Lesbos durant el segon semestre de 2019 per conèixer la realitat de l’illa i interactuar amb l’equip del taller de confecció.

A més, els productes no guanyadors que es considerin adequats per al projecte seran reconeguts i se’n cediran els drets de confecció a l’entitat grega.

Aquest certamen s’emmarca en el projecte Reciclatge a Lesbos: una estratègia per garantir els drets de les persones refugiades a través de la sostenibilitat ambiental, que duu a terme l’entitat Lesvos Solidarity amb el suport de l’AMB.

La primera edició va ser tot un èxit de participació. Es van valorar un total de 22 projectes tenint en compte factors com l’originalitat, la factibilitat, la viabilitat comercial o l’autenticitat de la proposta.

Els dos projectes guanyadors van ser “Clauer Salvavides”, dissenyat per Álvaro Insenser i Roger Vendrell, i “Valiente para emigrar”; una màrfega plegable elaborada per Iliamite Bonfil.

Els tres alumnes de l’Escola Massana de Barcelona van viatjar a l’illa de Lesbos a principis del mes d’octubre, on van conèixer el procés de confecció d’aquestes armilles, el taller on es produeixen i el cementiri d’armilles de Mòlivos.

Actualment, els productes guanyadors d’aquests alumnes es continuen confeccionant al taller de Lesvos Solidarity, a Mitilene, i es comercialitzen en diferents punts, tant a Grècia, com als països nòrdics.

En un futur, la previsió és que aquests objectes útils es puguin comercialitzar en diferents entitats i botigues de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquest concurs està destinat a l’alumnat d’escoles i universitats de disseny industrial i d’enginyeria tècnica matriculats al curs 2018-2019 les bases es poden consultar en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article