Sant Feliu obre un concurs internacional per aportar idees de com soterrar les vies del tren

Societat.

El concurs està obert a participants nacionals i internacionals que compleixin els requisits professionals exigits.
El concurs està obert a participants nacionals i internacionals que compleixin els requisits professionals exigits.

És necessari constituir un equip multi disciplinar, que contempli un nombre mínim de 5 perfils professionals: urbanistes, paisatgistes i juristes, entre d’altres.

El concurs consta de 3 fases, la primera fase correspon a la fase d’inscripció. Aquesta es vehicula a través de dues modalitats. La primera, està destinada a participants de reconeguda i acreditada experiència i la segona modalitat es preveu per a participants amb menys experiència però que presenten, en aquesta primera fase, una proposta prèvia d’alta qualitat.

El jurat seleccionarà un mínim de 5 i màxim de 10 concursants d’entre ambdues modalitats i aquestes passaran a la segona fase del concurs. Els participants seleccionats per a la segona fase rebran una prima de participació.

Durant la segona fase del concurs, els participants hauran de desenvolupar propostes urbanes amb un alt nivell de detall. La documentació es lliurarà de forma anònima i es presentarà sota un lema.

El jurat seleccionarà les tres millors propostes finalistes i aquestes passaran a la tercera fase. A la tercera fase, les 2 tres millors propostes a criteri del jurat, seran exposades públicament i sotmeses a una consulta ciutadana per als majors de 16 anys empadronats a Sant Feliu.

Del resultat d’aquesta votació ciutadana esdevindrà la proposta guanyadora. L’àmbit objecte de concurs té una superfície de 16 hectàrees i una longitud aproximada d’1,5 km.

El jurat d’experts, que valorarà inicialment les candidatures al concurs, estarà format per 9 membres tècnics. Seran professionals amb formació i experiència urbanística i aportaran visions complementàries de l’espai objecte de concurs, tant des d’una escala municipal, com metropolitana i territorial.

A mode de premi, el guanyador del concurs desenvoluparà un pla director de l’espai públic de l’àmbit i la modificació de planejament urbanístic lligat a la nova proposta d’ordenació.

El segon i tercer classificats també gaudiran d’un premi. El termini per a la presentació de propostes restarà obert fins el dia 10 de juny (inclòs). També es preveu que la consulta ciutadana s'efectuï durant el mes de novembre de 2019.

La publicació del resultat del concurs es preveu abans de final d'any. Per més informació sobre les condicions del concurs es poden consultar les bases en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article