Cinc municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet protagonistes de “la nit dels museus”

Cultura.

De les 19 hores fins a la 1 de la matinada hi haurà visita lliure a la Torre de la Creu i a Can Negre de Sant Joan Despí, el recorregut estarà amenitzat per diferents personatges que recrearan la història d'aquests edificis.
De les 19 hores fins a la 1 de la matinada hi haurà visita lliure a la Torre de la Creu i a Can Negre de Sant Joan Despí, el recorregut estarà amenitzat per diferents personatges que recrearan la història d'aquests edificis.

Cornellà, Esplugues, Martorell, Sant Joan Despí i Sant Boi s’ han acollit a aquesta iniciativa pionera per apropar l’ art al públic.

Aquest any, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema "Els museus com a centres culturals: el futur de la tradició" per destacar els nous papers que els museus desenvolupen en una societat canviant. L'ICOM remarca que els museus s'estan reinventant contínuament per ser encara més interactius, centrats en l'audiència, orientats a la comunitat, flexibles, adaptables i mòbils.

En aquest context, els museus han esdevingut eixos culturals que funcionen com plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden co-crear, compartir i interactuar.

Els Museus de Martorell programen per a divendres la conferència "Processos de creació en Joan Brossa" a l'entorn de l'exposició "Joan Brossa. Escolteu aquest silenci" a l'Espai Muxart.

Dissabte, la Nit dels Museus estarà protagonitzada per un joc de pistes i un recorregut per descobrir com era el Martorell del segle XVII, mentre que diumenge hi haurà l'espectacle familiar "Brossabadat" al voltant de l'univers brossià.

Al Museu de l'Hospitalet la Nit dels Museus tindrà especial rellevància a les seves seus de Casa Espanya, L'Harmonia i Can Riera que programen visites guiades a les fosques, decoració lumínica de façanes, espectacles de llum, circ contemporani, dansa, màgia i concerts.

Altres equipaments culturals, com el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i la Fundació Arranz Bravo,4 també ofereixen una programació especial oberta a tots els públics fins a la 1 de la matinada. Es poden consultar totes les activitats del Baix Llobregat en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article