ERC l’Hospitalet s’ envolta de la plana major del partit assegurant que “Sóm el canvi Republicà que necessita la ciutat”

Política.

El candidat republicà Antoni Garcia durant un instant de l’ acte polític.
El candidat republicà Antoni Garcia durant un instant de l’ acte polític.

La pista del Casino del Centre ha acollit aquest dimecres l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana de l’Hospitalet. Antoni Garcia, candidat republicà a l'alcaldia, ha estat acompanyat pel president del Parlament, Roger Torrent, i la consellera de Justícia, Ester Capella.

El president Torrent va voler recordar, davant de les més de 400 persones, al vicepresident Oriol Junqueras, que és també candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions europees, declarant que “ens trobaran a les urnes sempre que faci falta, sempre que ens hi juguem els nostres drets i llibertats. Per això tenen tancat a l'Oriol Junqueras, perquè el volen silenciat”.

Pel que fa a les eleccions municipals, Torrent va explicar que “la República són escoles, hospitals, infraestructures, oportunitats de futur per tota la gent que viu en aquest país; per això nosaltres som republicans”, i va voler donar pas a Antoni Garcia presentant-lo com “el proper alcalde de l'Hospitalet, l'alcalde que necessita aquesta ciutat”.

Antoni Garcia va reivindicar Esquerra com l’alternativa del govern al PSC i va posar en valor les propostes fetes presentades durant aquest quatre anys que han permès “assolir rebaixar l’IBI un 2%, la Síndica local, augmentar els recursos econòmics als esplais de la ciutat o el carnet jove entre d’altres.”

En aquest sentit, el candidat republicà va dir que “l’Hospitalet necessita un canvi, però no un canvi qualssevol , necessita un canvi republicà per posar fi a 40 anys de governs socialistes que no saben donar solucions als problemes quotidians dels veïns i veïnes com la manca de neteja, l’augment de les desigualtats entre barris i famílies”.

En el transcurs de l’acte Garcia va explicar els eixos per fer de l’Hospitalet una Ciutat Republicana basats en la creació d’un model econòmic per “crear ocupació de qualitat, una ciutat justa, cohesionada i que garanteixi el dret a l’habitatge, un ajuntament més participatiu i una ciutat que preservi el seu patrimoni històric, arquitectònic i natural.”

En el àmbit econòmic Antoni Garcia va manifestar que “l’Hospitalet no es pot convertir en una ciutat franquícia hotelera. Ens cal un model econòmic diversificat que aposti per la petita i mitjana empresa, reindustralizar el polígon industrial de la carretera del mig, impulsar el polígon Pedrosa, el sector biomèdic i donar suport al petit comerç, que cohesiona i dona vida als nostres barris”.

Garcia va reclamar “més recursos econòmics a polítiques socials i va proposar fer un Pacte de Ciutat per acabar amb les desigualtats i assolir una ciutat amb Pobresa Zero. En l’àmbit de l’habitatge va proposar la creació d’un Parc Municipal d’habitatge social, la creació d’una taxa de pisos buits i la regulació dels preus.”

En el discurs de la seva intervenció Antoni Garcia va apostar per fer de l’Hospitalet una ciutat més participativa impulsant consultes ciutadanes, audiències públiques o els pressupostos participatius “ Ens cal un Ajuntament amb parets de vidre, transparent participatiu i sense clientelisme”

El candidat Republicà també reclamava el canvi per posar fi a un govern que dona l’esquena a la conservació del patrimoni arquitectònic, històric i natural de la ciutat i es va comprometre a preservar i rehabilitar Carrer Xipreret, Can Rigalt, Can Trinxet, Castell de Bellvís i la darrer Zona Agrícola de l’Hospitalet Cal Trabal.

Finalment Antoni Garcia va manifestar que “ens cal un govern republicà que estigui al costat de la llibertat, del dret a decidir i la República i no un govern que estigui al costat del 155, de la repressió i de la retallada de drets”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article