El president de la Generalitat s’ implica en potenciar el Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell

Economia.

Més de 15.000 alumnes es formaran cada any en aquest centre.
Més de 15.000 alumnes es formaran cada any en aquest centre.

El cap de l’Executiu ha visitat les instal•lacions del CPFA acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i del Tinent Alcalde de la localitat Adolf Bargués, s’ha reunit amb els membres del Consorci i els representants de les patronals i dels sindicats implicats, amb els quals ha analitzat l’acord perquè el centre pugui entrar en funcionament la propera tardor.

El MHP Quim Torra ha celebrat “el gran acord assolit entre Govern, agents econòmics i socials i l’Ajuntament de Martorell”, que farà possible que el Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) “pugui tirar endavant amb ambició, i amb tot el talent i la voluntat d’esdevenir un centre de referència a nivell europeu”.

Torra ha explicat que el centre acollirà “més de 15.000 estudiants cada any”, i “ens permetrà una projecció de país, del sector de l’automoció i de la formació professional que necessitem”.

El CFPA és un centre integral de formació, que té per objectiu consolidar la competitivitat del sector de l’automoció envers altres regions, així com la competitivitat de les pròpies empreses, millorant la seva productivitat i ajudant a la creació de nous llocs de treball.

El centre vol ser també la resposta a les demandes de les empreses amb personal qualificat i amb capacitat per requalificar-se. Torra s’ha congratulat que “després de sis anys”, s’hagi arribat a aquest compromís que “uneixen dos prioritats del Govern: el sector de l’automoció i la formació professional, dos àmbits que més volem projectar cap al futur”.

I ha insistit en agrair la disposició de totes les parts implicades, perquè “hem sabut trobar la fórmula perquè tothom se senti integrat, i tothom tingui aquesta voluntat de fer que el sector de l’automoció, tan important i tan representatiu pel PIB, encari el futur amb més convicció, i disposem d’estudiants preparats, que és el que les empreses ens demanen”.

El sector de l’automoció a Catalunya genera 143.000 llocs de treball directes i indirectes, i factura 23.800 milions d’euros, xifra que representa més del 10% del PIB del país. Un total de 10.800 empreses catalanes es dediquen al sector de l’automoció, les exportacions de les quals representen el 23,2% del total de l’Estat espanyol.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article