El PSC primer al conjunt del Baix Llobregat ERC segona amb la meitat dels vots

Política.

S’ intueixen canvis a molts consistoris.
S’ intueixen canvis a molts consistoris.

A Abrera guanya el PSC amb majoria absolutíssima amb 11 regidors, ja no necessitarà el recolzament d’ ERC que es queda en 2. A Begues JxC guanya un regidor i podria continuar governant, ERC queda segona amb 3 regidors.

A Castelldefels resisteix el PP amb 8 regidors, però l’ anterior pacte de govern suma, i tot indica que passarà. PSC segon. A Castellví guanya el PSC, JxC que abans governava, queda segon perdent un regidor.

A Cervelló frec a frec entre ERC i PSC, que governava, però ara queden empatats a 6. A Collbató repeteix ERC pujant un regidor, el PSC queda segon amb 3.

A Corbera queda per davant ERC, podria tornar a governar, PSC segon però guanya un regidor. Antoni Balmón es defensa amb dents i ungles, el PSC continuarà governant guanyant 3 regidors, ERC dona la sorpresa i guanya dos regidors, quedant així com a segona.

A El Papiol empat entre ERC i PSC, però el pacte actual entre els republicans i JxC, es podría reeditar, ja que sumen majoria i sembla hi ha bona sintonia.

A Esparreguera sembla que el PSC d’ Eduard Rivas repetirà, es queda amb 9 regidors, seguit d’ ERC amb 3. L’ anterior partit de Tejedor que governava al Prat repeteix resultats, el PSC queda segon.

A Esplugues Pilar Diaz repetirà com a alcaldessa del PSC, que aconsegueix la majoria absoluta amb 2 regidors més, ERC dobla resultats per quedar segona, destacar que aquí si aguanta la representació el PP.

A Gavà el PSC aconsegueix la majoria absoluta i ja no necessitarà dels seus soci Ramon Castellano (Demòcrates), ERC segona amb 4. A La Palma de Cervelló, La Palma de Cervelló-En Comú Guanyem, reeditarà alcaldía però aquesta vegada amb majoria absoluta, aquí punxen PSC i ERC, amb un regidor.

Martorell tindrà majoria absolutíssima de Junts i Xavier Fonollosa repeteix com alcalde, marcada amb 11 aconsegueix 12, el PSC queda segon amb 4.

Una de les sorpreses ha sigut Molins, les guanya el PSC distanciant-se a 3 regidors de JxM, recordar que al principi de la legislatura governaven junts, però la política estatal va trencar el mateix.

El Bloc Olesà perd la majoria absoluta sorprenentment, amb el PSC com a segon. Entesa per Pallejà guanya pujant dos regidors per quedar-se amb 7 i moltes probabilitats de continuar governant, el PSC queda segon però perdent un representant.

A Sant Boi es visualitza l’ anomenat “cinturo vermell”, el PSC aconsegueix la majoria absoluta i en segon lloc queda ERC amb un resultat històric, 5 representants.

Els republicans són la opció més votada a Sant Esteve Sesrovires, relegant per primera vegada des de fa 35 anys al PSC a la segona plaça, dada rellevant és que JxC queda fora.

Isidre Sierra, estimadíssim alcalde de Sant Climent repeteix resultats com a Batlle, i tot indica que un pacte entre ERC i PSC, seria de difícil execució.

Sorpresa majúscula al poble de Junqueras, empat a regidors (8), entre PSC i Junts x SVH, els socialistes treuen uns 40 vots més, sembla que el poder desgasta, tocaran pactes, la majoria es situa als 11, a veure si algú s’ atreveix a pactar amb Cs (3) …

La capital del Baix Llobregat patirà canvis, la força més votada eren els comuns de Jordi San José, però ara ha canviat, el PSC agafa la primera posició, darrere un empat a cinc entre aquests i ERC, s’ albiren pactes a la localitat.

A Sant Joan Despí les coses semblen més clares, l’ etern alcalde socialista, Antoni Poveda, revalida la majoria absoluta, ERC queda segona amb 4 regidors doblant resultats.

Josep Perpinyà, actual alcalde de Sant Just i President del Consell Comarcal, millora resultats, però sense majoria,JxSant Just iguala resultat com a segona força amb 4, més pactes a la vista.

A Santa Coloma de Cervelló ERC empata amb els Comuns a 4, relegant al PSC a la tercera plaça. Compromís per Torrelles per la majoria absoluta, ERC queda segona a només un regidor amb 4.

A Vallirana no hi haurà novetats, l’ actual alcaldessa del PSC revalida la majoria absoluta, ERC queda segona amb 4 millorant resultats amb una revolució de cares noves. Carles Ruiz aconsegueix la majoria absoluta del PSC, ERC queda segona millorant resultats amb 2 regidors més (5).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article