Fins a 27 artistes nacionals, estatals i internacionals, s’ han presentat per crear el mural dedicat a Jujol a Sant Joan Despí

Cultura.

El mural és una iniciativa emmarcada en la commemoració de l'Any Jujol140.
El mural és una iniciativa emmarcada en la commemoració de l'Any Jujol140.

El mural es pintarà a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge de Sant Joan Despí i estarà inspirat en la figura de l'artista, un referent del modernisme català.

Dels 27 artistes que s'han presentat al concurs, 13 són de Catalunya; 9 de l' estat espanyol, i 5 de diferents punts del món com Itàlia, Brasil, Sèrbia o Mèxic.

Una comissió de valoració, formada per representants de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i de la Fundació Contorno Urbano, examinarà totes les sol•licituds presentades i seleccionarà l'artista guanyador, que serà l'encarregat d'executar el mural.

Per fer la selecció, el jurat tindrà en compte la trajectòria curricular i la formació acadèmica i artística; la participació en exhibicions, esdeveniments, festivals i exposicions; l'originalitat i la creativitat en el plantejament i/o el desenvolupament; l'obtenció de beques, premis i residències durant la trajectòria artística, i el treball continuat en la realització d'intervencions murals en l'espai públic.

Un cop seleccionat, l'artista guanyador treballarà l'esbós del mural, amb la previsió que l'obra es comenci a pintar després de l'estiu. L'artista seleccionat rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros per la seva intervenció.

Tant en el procés d'elaboració de la convocatòria del concurs com en l'acompanyament de l'artista escollit durant la realització del mural, l'Ajuntament de Sant Joan Despí compta amb la col•laboració de Contorno Urbano, una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservar la creativitat i l'art urbà.

El mural es pintarà a la mitgera de l'edifici situat al carrer del Bon Viatge, número 2, al peu de la plaça de l'Ermita, i estarà inspirat en la figura de Josep Maria Jujol, artista multidisciplinar i autor de joies arquitectòniques com Can Negre i la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article