Fins al 9 de setembre Sant Boi acull una exposició que explica la repressió franquista al Baix Llobregat

Cultura.

Al cementiri vell d’ Abrera es va trobar una fosa comuna amb els cossos de 12 olesans afusellats, entre ells l’ alcalde.
Al cementiri vell d’ Abrera es va trobar una fosa comuna amb els cossos de 12 olesans afusellats, entre ells l’ alcalde.

Avui s’ inaugura aquesta amb una xerrada sota el títol “L'empresonament franquista al Baix Llobregat i la repressió a Sant Boi”.

La xerrada serà a càrrec de l'historiador Joan Montblanc, investigador de la base de dades de les persones que van ser tancades a la presó pel franquisme, acompanyat de l'arxiver Carles Serret.

L'activitat s'emmarca en l'exposició «1939. L'abans i el després», produïda amb motiu dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil per l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

La mostra, repartida en 25 museus de la demarcació de Barcelona, presenta una selecció d'objectes provinents de les seves col•leccions dels períodes de la República i del franquisme.

El Museu de Sant Boi (19:00 Carrer del Pont, 7,) presenta la instal•lació «Els darrers dies de la República a Sant Boi de Llobregat» on s'exhibeix la manta d'un soldat republicà que va participar en diversos fronts i que la família va conservar fins que en va fer donació al museu de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article