Enxampen un home que havia robat a diversos jaciments paleontològics entre ells el de Costablanca a Martorell

Cultura.

El delicte d’espoli i danys a jaciments arqueològics i paleontològics està castigat amb penes de fins a tres anys de presó.
El delicte d’espoli i danys a jaciments arqueològics i paleontològics està castigat amb penes de fins a tres anys de presó.

El Cos d’Agents Rurals ha denunciat l’autor d’un presumpte delicte d’espoli paleontològic i danys a diversos jaciments de Catalunya.

La persona va ser sorpresa pels agents mentre estava excavant de manera il•lícita unes restes paleontològiques al Vallès Occidental i la investigació ha permès localitzar una gran quantitat de restes fòssils d’invertebrats i vertebrats al seu domicili.

Les investigacions es van iniciar el passat 28 d’abril quan els Agents Rurals van sorprendre una persona que estava excavant de manera il•lícita en un jaciment paleontològic del Vallès Occidental.

Aquest fet, així com el resultat de les primeres investigacions realitzades per membres del Grup de Suport a l’Administració de la Justícia (GECAJ) del Cos d’Agents Rurals, van ser posades en coneixement del Jutjat de Guàrdia de Sabadell, que va autoritzar una entrada i l’escorcoll al domicili del denunciat.

Durant les diligències practicades al domicili de l’investigat es va localitzar una gran quantitat de restes fòssils d’invertebrats i vertebrats de jaciments paleontològics d’arreu de Catalunya.

Així mateix, la persona investigada disposava de productes i eines per a la neteja i conservació de les restes fòssils. Són especialment destacades les restes òssies fossilitzades de vertebrats, que pertanyen a jaciments paleontològics molt rellevants de Catalunya, alguns dels quals referents europeus.

La majoria de jaciments paleontològics afectats per l’espoli es troben ubicats principalment a l’àrea del Vallès Occidental i l’Anoia, tot i que també en trobem d’altres comarques com la Cerdanya. En concret, al domicili del denunciat s’han trobat restes dels jaciments de Costablanca (Martorell, Baix Llobregat).

 Can Llobateres (Sabadell, Vallès Occidental), Can Vidal i Riera de Claret (Hostalets de Pierola, Anoia), Can Poal (Terrasssa, Vallès Occidental), Molí Calopa (Rubí, Vallès Occidental), Pedrera d’Olopte (Isòvol, Cerdanya), entre d’altres

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article