El 2n Festival de Cinema Natura de Cervelló s’ internacionalitza

Cultura.

El Festival ha tingut un vessant reivindicatiu i de conscienciació sota el lema “Tot el que pots somiar, tot el que cal despertar”.
El Festival ha tingut un vessant reivindicatiu i de conscienciació sota el lema “Tot el que pots somiar, tot el que cal despertar”.

Al llarg dels cinc dies que ha durat el Festival, l’assistència al Centre Cívic l’Ateneu es pot xifrar en unes 120 persones diàries de mitjana, destacant el dimecres i el diumenge que va augmentar fins a 200 espectadors.

Els organitzadors destaquen també la internacionalització i l’alta qualitat dels 8 curts participants en la selecció oficial i de les 5 pel•lícules projectades amb temàtica relacionada amb la natura i el medi ambient.

Les novetats introduïdes en les categories d’aquest any, el premi al millor curtmetratge rodat a Cervelló i la categoria de gravacions fetes amb mòbil, han rebut molt bona acollida del públic i s’ha presentat peces molt interessants.

El millor curt local ha estat el titulat Jordi i Marc Cervelló i els seus autors van rebre el premi de la mà del director del Festival, Roc Checa (podeu visualitzar el curt clicant aquí o a l'enllaç adjunt).

El trofeu a millor Mòbil film, lliurat per la regidora de Cultura en funcions de l’Ajuntament, Montse Canas, va ser per Tocant abelles i borinots.

A la selecció oficial dels curtmetratges, el premi del públic se l’ha endut Els tres últims refugis, recollit pel director Jesús Àngel Prieto de la mà de l’alcalde en funcions, José Ignacio Aparicio.

El guardó del jurat, entregat per la directora de cinema Sílvia Quer, va anar a parar al curt Encantos, la magia del Páramo i el va recollir Carolina Mantilla.

I per últim, el reconeixement especial cap a l‘adolescent sueca Greta Thunberg, per la seva feina de conscienciació als adolescents davant dels perills del canvi climàtic, va quedar representat en la figura del periodista Jordi Vilardell, qui va glossar la seva figura i la tasca que està fent a escala mundial en favor del medi ambient. Aquest premi honorífic es farà arribar a l’homenatjada a casa seva.

El Festival d’enguany, que ha ampliat el nombre de dies, ha comptat amb la implicació de diverses entitats locals per organitzar activitats paral•leles com una exposició de fotografia de Segle Nou, una xerrada sobre energies alternatives amb Cervemakers i una caminada per visitar punts emblemàtics de la natura del territori de la mà de Gaudim Cervelló.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article