S’ acaba d’ inaugurar a Gavà el BiciBox més gran de Catalunya amb capacitat per 100 bicicletes

Societat.

Asseguren que suposa un important pas per generalitzar l’ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l’aparcament.
Asseguren que suposa un important pas per generalitzar l’ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l’aparcament.

Aquest nou servei metropolità, que està ubicat al costat de l’estació de Rodalies del municipi, ha entrat en servei per als usuaris el passat dissabte 1 de juny. És gratuït i forma part del Bicibox, el servei públic d'aparcament segur de bicicletes de l’AMB.

Concretament, aquest aparcament de Gavà està emplaçat a la banda esquerra de l’estació de Rodalies, a l’inici de l’espai d’aparcament per a turismes i motocicletes, i ofereix 100 places entre estàndards (distribuïdes en dos nivells) i places per a bicis de càrrega, armariets amb clau on poder carregar bateries elèctriques i una columna d’eines i inflador de rodes (racó mecànic).

També disposa de càmera de seguretat 24 hores, associada a l’empresa de seguretat corresponent, i coordinada amb la Policia Municipal i amb l’empresa gestora del servei.

Aquest nou servei que s’activa a Gavà, sorgeix de l’alta demanda del servei Bicibox actual (que es limitava a mòduls de 7 o 14 places), per donar resposta a la demanda a l’alça i també per seguir potenciant i facilitant l’ús de la bicicleta com a transport diari.

L’alcaldessa de Gavà en funcions, Raquel Sánchez, ha manifestat que “aquest mòdul és una demostració de l’aposta per la mobilitat sostenible, alternativa al transport privat de motor. Estem possibilitant que els trajectes en bicicleta siguin més fàcils, còmodes i segurs. Recordava que, "ecentment hem ampliat la xarxa de carril pedalable al carrer de Barcelona, just a tocar del nou mòdul d’aparcament de l’estació, fent possible una connexió directa entre el nucli urbà i la platja”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article