El pioner projecte “Teu” d’ Olesa que consisteix a que alumnat de 3er i 4rt d’ ESO faci hores lectives fora del centre clou amb molt bones sensacions

Societat.

Concretament s’ ha fet a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius (llars d’infants i escoles de primària) i fins i tot a empreses privades.
Concretament s’ ha fet a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius (llars d’infants i escoles de primària) i fins i tot a empreses privades.

Aconseguir l’èxit escolar, que l’alumnat vulgui continuar els seus estudis i, alhora, descobrir el món laboral. Aquests són alguns dels objectius del Projecte TEU que desenvolupa, des de fa anys, l’Ajuntament d’Olesa conjuntament amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat i els centres de secundària del municipi.

És un programa educatiu que possibilita que diferents alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupin algunes hores del seu horari lectiu fora del centre, concretament a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius (llars d’infants i escoles de primària) i a empreses privades.

Dimecres al matí es deia la cloenda del curs 2018-2019. Aquest curs han finalitzat el Projecte TEU 9 d’alumnes de 3er i 4t d’ESO dels instituts Daniel Blanxart, Creu de Saba, l’escola Daina Isard i l’escola Povill. Gràcies al Projecte TEU, han combinat les seves classes amb tasques en diferents centres col•laboradors que s’han adherit enguany al projecte.

Enguany hi ha participat empreses privades del municipi com les perruqueries Lali i Daniel Alcaraz; el taller mecànic REMM-Guitart, i el centre de veterinària el parc d’Olesa.

També han acollit alumnes les escoles Josep Ferrà i Esteva i Daina-Isard, la llar d’infants Taitom, i l’emissora municipal Olesa Ràdio. La designació de cada alumne s’ha fet tenint en compte el seu perfil i els seus interessos.

A la cloenda de l’edició d’enguany del Projecte TEU s’ha tornat a remarcar que és una experiència educativa d’èxit, ja que el 90% de l’alumnat aconsegueix obtenir el títol de l’ESO.

Així ho ha destacat l’alcaldessa en funcions d’Olesa, Pilar Puimedon, que ha encoratjat totes les parts implicades a continuar apostant per aquest projecte.

L’alcaldessa també ha agraït l’esforç del professorat i els tutors i tutores dels i les alumnes, i també l’acompanyament que han tingut per part de les famílies. Als nois i noies participants els ha animat a continuar amb els seus estudis un cop finalitzada l’ESO.

La inspectora de zona del departament d’Ensenyament, Eulàlia Casanovas, ha coincidit amb l’alcaldessa a definir el TEU com “un projecte d’èxit”, que també es desenvolupa a altres municipis del Baix Llobregat “amb noms diferents” i amb la participació d’uns 500 alumnes.

Segons Casanovas, els resultats sempre són bons gràcies a la implicació de totes les parts i sobretot, “a l’esforç” de l’alumnat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article