Un llibre recull la història de les colònies tèxtils des de l’ inici del riu Llobregat fins al Prat

Cultura.

Un detall de la presentació del llibre.
Un detall de la presentació del llibre.

El Baix Llobregat va tindre una considerable quantitat de fàbriques tèxtils, una de les més majestuoses va ser la Colònia Sedó a Esparreguera, ara transformada en espai cultural.

Les colònies industrials són uns conjunts que neixen, creixen i es desenvolupen de maneres molt diverses, amb un espai patrimonial de primer ordre i, alhora, complex.

Una història extraordinàriament rica i plural que conforma la personalitat del nostre país. Els darrers 150 anys d'història de l'extens territori que va des del naixement del riu Llobregat, a Castellar de n'Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat de Llobregat, han estat marcats pel ritme de transformació i urbanització de les colònies industrials. Ni va haver 63.

El tema d'aquest volum, “Les colònies industrials de la conca del Llobregat: 150 anys d'història”, de prop de 500 pàgines, són les colònies industrials i mineres al Llobregat i als seus afluents, amb algunes referències comparatives amb el Ter.

Les colònies industrials són un dels elements patrimonials principals que formen part del turisme industrial que promou la Diputació de Barcelona en la seva política de difusió i divulgació del turisme de proximitat i de coneixement del patrimoni històric recent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article