Gavà inaugura aquest dissabte la temporada de platges amb la missiva de que s’ utilitzi el transport públic o a peu per accedir-hi

Societat.

La ciutat té unes platges reconegudes amb els màxims distintius, entre ells la Bandera Blava, el compromís amb el segell Biosphere i la bandera Ecoplayas.
La ciutat té unes platges reconegudes amb els màxims distintius, entre ells la Bandera Blava, el compromís amb el segell Biosphere i la bandera Ecoplayas.

L’alcaldessa en funcions, Raquel Sánchez ha comprovat com la platja de Gavà ja està a punt per a la temporada alta de banys.

“Tot i que tenim una platja i un passeig Marítim que gaudim cada dia del any, ens preparem per a l’estiu, època de major afluència de visitants, que trien la nostra platja per la seva qualitat ambiental, pel nivell de prestació de serveis que oferim i l’àmplia oferta de restauració i de lleure”.

Coincidint amb l’inici de la temporada de platja, l’Ajuntament de Gavà posa en marxa el dispositiu de Mobilitat Sostenible a la Platja. Amb el lema “No hi donis més voltes: a la platja, millor en bus en bici”, es continuarà amb la línia d’accions impulsades l’estiu passat.

Segons Raquel Sánchez, “l’objectiu és garantir la tranquil•litat i la pacífica convivència entre l’afluència de visitants amb la qualitat i el respecte a l’entorn”.

Un objectiu que passa per afavorir l’ús del transport públic i els desplaçaments a peu i en bicicleta i restringir l’aparcament lliure per a una major fluïdesa i pacificació dels carrers i espais públics.

El dispositiu arriba a la tercera edició avalat per un descens significatiu de l’entrada de vehicles al barri marítim durant els mesos d’estiu, concretament d’un 12% (un 5,2% a l’estiu de 2018 i un 6,8% en 2017).

A més, l’ús del transport públic s’ha incrementat prop del 70%, fruit de la gratuïtat de la línia urbana GA1 durant els caps de setmana i festius, que ha registrat un increment d’usuaris del 62,6% entre 2018 i 2016, així com de les millores de les línies L94 i L95 quant a freqüència de pas i itineraris, amb un creixement global del 7,7% respecte al 2016.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article