La canalla de Sant Joan Despí ret homenatge al seu fill pròdig l’ arquitecte Josep Mª Jujol

Cultura.

Amb dissenys molt creatius i ben diferents, les 'J' de Jujol passaran a formar part de l'espai públic de la ciutat.
Amb dissenys molt creatius i ben diferents, les 'J' de Jujol passaran a formar part de l'espai públic de la ciutat.

La plaça de Catalunya, al davant del Centre Jujol-Can Negre, ha estat l'escenari de la presentació de les 'J' de Jujol que han dissenyat i pintat els alumnes de les escoles d'educació primària de Sant Joan Despí.

Durant el mes de maig, cada escola d'educació primària (Espai 3, Sant Francesc d'Assís, Joan Perich, Pau Casals, Roser Capdevila, Ateneu Instructiu, Gran Capità i El Brot) ha pintat una 'J' de grans dimensions, la característica lletra jota que Josep Maria Jujol utilitzava per signar les seves obres.

Al voltant d'un miler d'alumnes han participat en aquesta iniciativa de l'Any Jujol140. El 5 de juny, al davant de Can Negre, s'han presentat les vuit 'J' jujolianes en una gran festa on no han faltat els personatges de Josep Maria Jujol i d'Engràcia Balet i els gegants Jujol i Creació.

Nenes i nens de cada escola han destapat la seva 'J' acompanyats per l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. També s'ha realitzat un taller on els infants han pogut dissenyar les seves propies 'J' en miniatura.

Properament, les 'J' de Jujol que han pintat les escoles s'instal•laran a l'espai públic de la ciutat, en diferents punts de tots els barris, de forma que passaran a ser un nou element artístic de Sant Joan Despí que recordarà el llegat de Jujol.

Al costat de cada 'J' hi haurà un codi QR per accedir a tota la informació sobre el procés d'elaboració d'aquestes creacions artístiques i la seva ubicació.

Es tracta d'una iniciativa similar a la dels óssos 'Buddy Bear' de Berlín, amb més de 300 elements que es van col•locar a places i carrers de la ciutat alemanya i que posteriorment han viatjat pel món com a símbol de tolerància.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article