Un mapa interactiu impulsat per la Diputació de Barcelona permet visualitzar els serveis tecnològics que ofereix als municipis

Societat.

Aquest permet la visualització de tots els continguts, dades i animacions des de qualsevol dispositiu amb Internet.
Aquest permet la visualització de tots els continguts, dades i animacions des de qualsevol dispositiu amb Internet.

La Diputació de Barcelona ha estrenat el portal de serveis tecnològics http://connectem.diba.cat/

Es tracta d’un mapa interactiu dels principals serveis que la Diputació presta als municipis de la demarcació i en els quals es fa un ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

La web és una extensió de la maqueta 3D interactiva que es va presentar a l’Smart City Expo World Congress i permet la visualització de tots els continguts, dades i animacions des de qualsevol dispositiu amb internet.

El portal mostra els serveis tecnològics estructurats en tres eixos bàsics: persones, sostenibilitat i tecnologia. En l’àmbit de les persones, s’hi poden trobar serveis com les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

Punts d’atenció del Servei Local de Teleassistència, Serveis Locals d’Ocupació, elements de patrimoni arquitectònic i de patrimoni cultural, entre molts altres, amb imatges i informació detallada de cada ítem.

D’altra banda, pel que fa als serveis relacionats amb la sostenibilitat, es poden consultar els espais de la Xarxa de Parcs Naturals, rutes i destinacions turístiques sostenibles, punts de control de contaminació de l’aire, equipaments públics amb caldera de biomassa, municipis adherits al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic i membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Finalment, des del punt de vista tecnològic, el portal recull diversos serveis de gestió, informació i assessorament en línia als municipis de la demarcació de Barcelona, la xarxa de sensors de la Plataforma de Serveis Tecnològics per a la Gestió Urbana, dades del Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN) i les canalitzacions de fibra òptica fetes a la xarxa de carreteres que gestiona la Diputació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article