Desmuntada una màfia georgiana per 70 robatoris violents a domicilis entre ells a Martorell i Abrera (amb vídeo)

Societat.

S’ han detingut 26 persones, 14 de les quals estan en presó preventiva, i amb 61 persones més arrestades per infracció de la Llei d'Estrangeria.
S’ han detingut 26 persones, 14 de les quals estan en presó preventiva, i amb 61 persones més arrestades per infracció de la Llei d'Estrangeria.

Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), amb la col•laboració de mossos de les comissaries d'Horta i Les Corts, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional i amb el suport de la policia de Geòrgia a través del seu enllaç a l'Estat, han desarticulat una organització criminal especialitzada en els delictes contra el patrimoni, en especial en els robatoris amb força a domicilis.

El fet que els investigadors veiessin que estaven davant d'un grup criminal amb mobilitat per diferents punts de l'Estat espanyol va comportar que es creés un equip de treball conjunt amb agents de la Policia Nacional.

En només unes setmanes els agents d'ambdós cossos van poder reunir indicis i proves suficients per concloure que aquesta organització criminal era una de les més actives i amb més integrants de les que havien operat mai a la ciutat de Barcelona.

Els investigadors van poder acreditar com els investigats s'organitzaven en grups de tres o quatre persones que sortien algunes nits a cometre robatoris amb força en habitatges ubicats a les rodalies de l'escola, però també en d'altres districtes de la ciutat o en municipis de la demarcació de Barcelona.

Els lladres seleccionaven minuciosament els pisos que volien violentar després d'haver fet servir marcadors. Per fer-ho col•locaven petites peces de plàstic o tires de cola als marcs de les portes d'entrada amb la finalitat de saber si els propietaris serien a l'interior del pis o no.

Una altra activitat delictiva que duien a terme consistia en sortir algunes tardes per realitzar furts en establiments comercials de la capital catalana i en municipis de l'àrea metropolitana.

Des del moment en què es van iniciar les fases de desarticulació de les diferents cèl•lules operatives que conformaven l'organització criminal, s'ha pogut constatar un descens continuat -al voltant d'un 20%- en els robatoris amb forca a domicili a la ciutat de Barcelona.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article