Un nou guàrdia de seguretat i un monitor reforçaran el centre de menors tutelats d’ Esparreguera Can Rubió

Societat.

El Centre es va transformar en un polvorí fa unes setmanes que va acabar en aldarulls al carrer i els acollits amotinats.
El Centre es va transformar en un polvorí fa unes setmanes que va acabar en aldarulls al carrer i els acollits amotinats.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència s’ha reunit amb l’Ajuntament arran dels darrers incidents produïts al centre de menors i ha assegurat que prendrà mesures com cobrir les places de professionals vacants i no augmentar la ràtio de joves al centre.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) s’ha compromès a contractar un vigilant de seguretat més i a no augmentar la xifra actual de 15 joves al Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) de Can Rubió.

Així ho han manifestat en la reunió mantinguda aquesta setmana amb l’Ajuntament d’Esparreguera, que havia demanat una trobada urgent amb els responsables d’aquest organisme per tal d’esclarir els darrers incidents ocorreguts al centre de menors i reclamar més mesures de seguretat.

També han assegurat la cobertura immediata de la baixa d’un monitor de tallers i que mentre no es disposi de psicòleg els joves realitzin les teràpies necessàries a un centre de Martorell.

Aquests van ser els compromisos que la subdirectora general de la DGAIA, Rosa Pérez, i la cap de secció de l’àrea metropolitana d’aquets organisme, Núria Ardèvol, van prendre dimarts en la reunió mantinguda amb la regidora de Serveis Socials Bàsics en funcions de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo.

Aquesta trobada es va produir a demanda del consistori després que els treballadors de Can Rubió alertessin a principis de maig que la situació de violència al centre era insuportable i que, a finals de mes, es produís un motí que va acabar amb la detenció de cinc menors.

Com a conseqüència de la trobada, la DGAIA s’ha compromès a cobrir les places vacants amb la substitució d’un monitor, que aquesta setmana s’ha incorporat ja al centre, i l’increment d’un vigilant de seguretat, per tal de garantir que n’hi hagi dos durant el dia i el mateix nombre durant la nit.

“Això no serà immediat perquè han de fer una licitació per posar més vigilància a tots els CREI de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, per tant, haurem d’esperar a que es faci tot el procés”, apunta la regidora de de Serveis Socials Bàsics en funcions.

També falta un psicòleg i, de moment, els residents es desplaçaran a Martorell per fer teràpia. A més, tot i que Can Rubió té una ocupació màxima de 20 persones, la DGAIA mantindrà la ràtio actual de 15 joves mentre la situació no estigui regularitzada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article