L’AMB impulsa aquest mes de juny amb el suport dels municipis metropolitans la campanya informativa Bicivisme

Societat.

La proliferació de la bicicleta comporta una convivència entre ciclistes i vianants.
La proliferació de la bicicleta comporta una convivència entre ciclistes i vianants.

La campanya metropolitana, que ha arrencat aquesta setmana i es mantindrà activa durant un mes, persegueix dos grans objectius.

Per una banda, informar els ciutadans que ja estan utilitzant la bicicleta, el patinet o altres cicles per als seus desplaçaments pel territori, quines recomanacions d’ús han de seguir per garantir la seva seguretat i la correcta convivència amb els altres usuaris vulnerables de la via pública.

Per altra banda, aquesta també busca evidenciar, per a la resta de la ciutadania, aquells que encara no van en bicicleta, patinets o altres cicles, que hi ha una certa reglamentació i hàbits que cal seguir per a aquest tipus de vehicles.

Aquestes recomanacions s'han elaborat partint d'una anàlisi de la normativa existent, de l'estudi d'altres experiències i del coneixement acumulat de les situacions que es donen més habitualment.

La regulació de la mobilitat urbana és de competència municipal i, per tant, la normativa local existent s’ha d’adaptar per tal que s’hi reflecteixi l’ampli ventall de modalitats de mobilitat sostenible, se’n reconeguin els seus drets i deures i es fomenti la convivència viària.

Els principals consells són assenyalar els avançaments, canvis de trajectòria i aturades, reduir la velocitat en les interseccions i assegura’t que et fas visible i adaptar la velocitat a la resta d’usuaris del carril bici. Si s’ ha d’anar més ràpid, fer servir la calçada.

Dins del carril bici, avançar només si és prou ample i fer-ho amb seguretat, fer servir el timbre per avançar altres usuaris del carril bici i per alertar possibles vianants despistats, respectar sempre el vianant, és més vulnerable i a la calçada anar pel centre del carril.

No circular per les voreres, en cas de fer-ho, només si és prou ample i a 10 km/h. Circular amb els dos llums encesos: llum blanc al davant i vermell al darrere i en aparcar la bici, assegurar-se lligar bé el quadre, les dues rodes i el seient.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article