El Baix Llobregat lidera el rànquing d’empreses salvades gràcies al projecte Reempresa impulsat per Cecot i la Diputació

Economia.

Dimecres es van lliurar els III Premis Reempresa, en reconeixement als ajuntaments o centres amb major nombre de casos d’èxit acreditats.
Dimecres es van lliurar els III Premis Reempresa, en reconeixement als ajuntaments o centres amb major nombre de casos d’èxit acreditats.

Tal com es desprèn del balanç d’aquests miler casos d’èxit, el primer sector és el comerç amb un 35%, seguit dels negocis de restauració-hosteleria amb un 32%, els serveis amb un 26% i la indústria amb un 6%.

Si es fa la classificació per inversió induïda trobem un triple empat entre els negocis provinents del sector industrial, els serveis i el comerç (amb un 25%).

El sector restauració-hosteleria representa un 20% i el sector de la construcció un 4%. No obstant això, segons aquest balanç, el preu mig de cessió l’encapçalen els negocis vinculats amb la construcció (amb un preu mig de 209.000 euros), la indústria (191.000 euros) i el sector serveis (amb 34.000 euros).

Pel que fa a les característiques de les empreses cedides, un 86% dels negocis tenen entre 6 i 50 anys, de manera que són negocis clarament consolidats; i en un 30% el motiu de cessió és la jubilació, seguit dels motius personals (13%) i el canvi de professió (10%).

Si es fa l’anàlisi a nivell comarcal, el Baix Llobregat lidera el rànquing d’empreses salvades, amb 195; el Vallès Occidental, 175; i el Vallès Oriental, 168. A continuació, es troba el Barcelonès, amb 150; el Maresme, 85; Osona, 60; Bages, 45; Garraf, 34; Anoia, 27; Alt Penedès, 25; Moianès, 21; i finalment, Berguedà, 15.

A la categoria de punt local Reempresa de dimensió petita va resultar guanyadors els Ajuntaments de Castelldefels i l’Ajuntament de Cardedeu, i com a finalistes l’Ajuntament de Caldes de Montbui i el Consorci per la Promoció dels Municipis del Moianès.

Reempresa és un servei d’emprenedoria i de creixement empresarial: un mecanisme professional pel qual un o més persones emprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa d’altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. En la majoria de pimes, i en totes les empreses personals, aquest procés significa

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article